Çin'de deprem: 150 ölü

Çin'de deprem: 150 ölü

Çin'in güneybatısında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde en az 150 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu açıklandı.

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Caotong kentinde bugün meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde en az 150 kişinin öldüğü bildirildi.

Çin Devlet Televizyonu, depremde en az 150 kişinin öldüğünü, binden fazla yaralı olduğu duyurdu. Şinhua haber ajansına konuşan bir yetkili, bölgede çok sayıda binanın yıkıldığını söyledi.

Çin Deprem Ağları Merkezi, depremin öğleden sonra yerel saatle 16.30'da, yerin 12 kilometre altında meydana geldiğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde elektriklerin kesildiği ve iletişim sıkıntısının yaşandığı belirtilmişti.

deprem_455.jpg

44 YIL ÖNCEKİ DEPREMDE DE 15 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Şu ana kadar hayatını kaybedenlerin tümünün depremde en büyük hasarı gören Qiaojia kasabasından olduğu da ifade ediliyor. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği de belirtiliyor. 1970 yılında Çin'in aynı bölgesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler