Çinden Çankırıya ticaret köprüsü

Çin'den Çankırı'ya ticaret köprüsü

Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi-Pekin Alt Konseyi Heyeti Çankırı’da...

KUZKA’nın Çin Halk Cumhuriyeti’ne geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından, “Chine Council fort he Promotion of International Trade Beijing Sub Council (CCPIT)” tarafından İlimize bir iade-i ziyaret gerçekleştirdiler.

İlimize gelen Çinli Heyete kültürümüzü ve ilimizi tanımaları açısından toplantı öncesi Büyük Cami, Çivitcioğlu Medresesi, Buğday Pazarı Medresesi, Yaran Evi ve Taş Mescit gezdirilip Çankırı kültürü tanıtıldı.
 
Akşam Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, KUZKA Genel Sekreteri Hüseyin Şen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Möhür ve işadamları katıldı.
 
cankiri-cinliisadamlari-civitcioglu-sozcu-resim-111.jpg
 
Vali Özcan, Çinli heyete Pekin’de kendilerine misafir olduklarını ve Çin gezilerinden çok etkilendiklerini söyleyerek Çankırı hakkında bilgiler verdi.
 
CCPIT Pekin Alt Konseyi Başkanı Bayan Xiong Jiuling, Çankırı’da madenciliğin önemli bir yer tuttuğunu duyunca dikkatini çektiğini, yatırım aracının kendi görevleri olduğunu ve bundan dolayı Çankırı’ya geldiklerini belirtti.
 
Çankırı’ya geldiklerinde bir heyetin kendilerine Çankırı’yı gezdirdiklerini, ebru sanatının yapılışını gösterdiklerini söyleyerek bu sıcakkanlılıktan dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti. Türkiye’de bu yıl "Çin Yılı" olacağını, seneye de Çin’de "Türk Yılı" olacağını belirten Xiong Jiuling, insanları tanımak ve tanıtmak açısından kültürlerin daha değerli olduğunu söyledi. İşadamlarına da zaman ayırdıkları için teşekkür ederek ilerde işbirliği olduğu takdirde görüşeceklerini söyledi.
 
KUZKA Yatırım Destek Ofisi Yetkilisi Abdullah Gülşen tarafından Çankırı’nın yatırım profili ve yatırım avantajları ile ilgili sunum yaptı. Karşılık soru cevap şeklinde devam eden toplantı sonunda Vali Özcan Çin heyetine teşekkür ederek, yatırımcıları beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler