Cismen erkek resmen kadın!

Cismen erkek resmen kadın!

Nüfusta adı ve cinsiyeti yanlış yazıldığı için dava açmak zorunda kalan Ayçin Özkan, erkek olduğunu kanıtlayan doktor muayenesinden geçti.

AYÇİN Özkan, 4 yıl önce bazı devlet dairelerinde işlem yaptırmakta zorlanınca, adının resmi kayıtlarda Ayşin olarak geçtiğini fark etti. Düzeltmek için dava açmak gerekiyordu, ancak görevliler daha kısa bir yol önerdi. Ayçin Özkan’a, Ayşin Özkan diye nüfus cüzdanı verildi.

‘Dava aç kurtul’

Ancak Ayçin adıyla ilgili problemler bir türlü bitmeyince, Özkan, 20 Ekim 2011’de yeniden Fatih Nüfus Müdürlüğü’ne gitti, adının düzeltilmesini istedi. Ancak memur, Özkan’la ilgili tek yanlışlığın adında olmadığını fark etti. Adı Ayşin olunca, cinsiyeti de kadın olarak yazılmıştı. Nüfus Müdürlüğü’ne göre adı Ayşin Özkan’dı ve kadındı. Tek yolu dava açmak, yargıcı Ayçin ve erkek olduğuna inandırmaktı.

Kadın doktor muayene etti

Bunun üzerine Ayçin Özkan, 23 Kasım’da Bakırköy 10’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Aylık 850 TL emekli maaşı alan Ayçin Özkan, dava için 176 TL harç ödeyip adının ve cinsiyetinin düzeltilmesini istedi. Mahkeme, Ayçin Özkan’ı fiziki muayene için hastaneye sevk etti. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Ayçin Özkan, sonunda “Erkektir” raporu aldı. Özkan, isyanını, “Torunum yaşındaki bir kadın doktora fiziki muayene olmak zorunda kaldım. Çok utandım. Yaşadıklarımı anlatacak kelime bile bulamıyorum” diyerek anlattı.

kaynak: hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler