Çivitcioğlu: Gereken yapılacak!

Çivitcioğlu: Gereken yapılacak!

İl Genel Meclisinde yaşananlar AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun gündeminde.

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, hafta başında İl Genel Meclisinde yaşanan olaylarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
AK Parti'nin ilk Çankırı Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklaması töreni öncesinde basın karşısına çıkan Çivitcioğlu, “Mecliste olmaması gereken olaylar yaşandı. Arkadaşlar farklı durumlara girdiler. Ben isterdim ki oradaki kavga İGM Başkanımla, benim Grup Başkan Vekilim arasındaki kavga ‘Ben Merkez köylere çok para ayırdım, Hayır ben Eldivan İlçemize daha çok para istiyorum’ şeklinde olmalıydı. Farklı bir yapı itibariyle orada bir birlerinden kaynaklanan sıkıntıyı partimize maal etmeleri hoşumuza gitmedi. Biz bununla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Arkadaşlarımıza gerekli uyarıda bulunacağız. Gereken neyse de onunla ilgili işi netleştireceğiz.” dedi.
 
Bağımsız İGM Üyesi Ali Doğan’ın da bir takım gereksiz lafları olduğunu ifade eden Çivitçioğlu “Onu da çok görmüyorum. Kendisine aynen iadesini yapıyoruz. O arkadaşımızın kanına dokunduğu nokta; hani diyor ya Güney Doğu Anadolu’da bir takım işlerden dolayı kanıma dokunuyor. Güney Doğu’daki olaylar 2012 yılı Aralık ayında başladı. İGM Komisyon seçimleri 2013 yılı Nisan’da yapıldı. Kanına dokunmasını, cebine dokunmasından önce isterdim. Eğer ki senin milliyetçilik duyguların bu kadar anlamsız yere kabardıysa, eğer şehit haberi gelmemesi senin için bir sıkıntıysa, bunu da farklı yerlerde değerlendiremiyorsan, bu açıklamayı yapacağın gün, orada karşılıklı görüşmelerin başladığı gündür. O yüzden pek değerlendirmeye almıyorum” dedi.
 
AK Parti İl Başkanlığının ve teşkilatlarının hizmet kervanının yürüyeceğini belirterek sözlerine devam eden Çivitcioğlu “Memlekette kim ne söylerse söylesin hizmet yürüyecek. Birileri bir şey diyecek ama hizmet yürüyecek.” dedi.
 
"BASINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
İGM Başkanı Osman Canbaz’ın yaklaşımlarını yanlış bularak, basının objektifliği ile olayları yansıttığını belirterek basın mensuplarına teşekkür eden Çivitcioğlu “Basın orada olanı halka olduğu gibi yansıtmakla mükellef. Orada farklı bir durum yok. Burada olan basın mensuplarımızdan, bu şekilde şimdiye kadarki davranışlarından dolayı basına teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman taraflı davranmadılar.” dedi.
 
"O ARKADAŞLAR İÇİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"
AK Parti’de bir parti disiplini olduğunu hatırlatan Çivitcioğlu “AK Parti’nin talimatları hizmet yönündedir. Şahsi menfaatler için biz kimseye talimat vermiyoruz. Hizmet talimatları ile hareket etmeleri gerekirken olayı şahsileştirdiler. AK Parti İl Yürütme’deki arkadaşlarımızla olayı paylaşıp, o arkadaşlar için gereğini yapacağız.” dedi.
 
Son olarak İl Genel Meclisi’nin kimsenin çiftliği olmadığını da belirten Çivitcioğlu “Orada AK Parti’yi temsil eden arkadaşlar, AK Parti'nin siyasi terbiyesi, siyasi ahlakına göre hareket etmek zorundalar. Yapılması gereken neyse yapacağız” dedi. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler