Çivitcioğlu: Mitinge katılım rekoru kırıldı

Çivitcioğlu: Mitinge katılım rekoru kırıldı

AK Parti İl Başkanı “Mitingimiz, Çankırı siyasi tarihinin bu güne kadar ki en büyük ve en kalabalık parti mitingi olarak tarihe geçti” dedi.

AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, partisince Belediye Meydanında düzenlenen açık hava mitinginin, Çankırı siyasi tarihinin bu güne kadar ki en büyük ve en kalabalık parti mitingi olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Çankırı Mitingi tarihi bir rekora imza attı. Emniyet kayıtlarına göre Belediye Meydanında yaklaşık 22 bin 500 kişinin Başbakan Erdoğan’ı dinlemek için meydana akın ettiği öğrenildi.

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu İl Başkanlığında bugün düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Çankırı mitingini değerlendirdi.

KENDİ REKORUMUZU EGALE ETTİK

AK Parti Çankırı mitinginin Çankırı siyasi tarihinin bu güne kadarki en büyük ve en kalabalık siyasi parti mitingi olduğunu vurgulayan İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, “Bilgi edindirme kanunu kapsamında aldığımız bilgiye göre emniyet güvenlik şeridi içinde 22 bin 500 kişilik bir katılımın olduğu belirtilmektedir. Güvenlik şeridi dışarısı ile bu katılımın 25 bin ile 30 bin kişi olduğunu tahmin ediyoruz. 2009 Yerel Seçimlerinde Başbakanımız Çankırı’ya geldiğinde büyük bir kalabalık yine bu meydanı hınca hınç doldurmuştu. Ancak dün ki toplanan kalabalıkla kendi rekorumuzu egale ettik” diye konuştu.

Çivitcioğlu, ”Sayın Başbakanımız miting sonrasındaki defaten Çankırı’ya gelen bir lider olarak dünkü coşku ve katılım noktasında farklılığı ve sayısal anlamda çokluğu ifade edip, Bu teveccüh karşısında Çankırı halkının her anlamda daha fazla hizmete layık olduğunu ifade ettiler. Halkımızın bu teveccühüne ne kadar teşekkür etsek az. İnşallah 12 Haziran 2011 de bu coşku ve heyecan oy olarak sandığa yansıyacak ve ilimiz en yüksek oy oranına sahip iller arasında yer alacaktır” dedi.

Bir siyasi parti il başkanının kendileri için yapılmayan miting davet anonsunun Ak Parti için yapıldığı ve süslemede resmi araçların kullanıldığı konusunda iddialarına değinen Çivitcioğlu, ”Konuyla ilgili olarak ben de size şu açıklamayı yapma ihtiyacı hissediyorum. Belediyede kullanılan İtfaiye aracı için 220 tl bedel ödenmiştir. Süslemede partimizin özel sektörden kiraladığı bir vinç kullanılmış olup, Başbakanımızın gelişi ile ilgili direk bir davet anonsu yapılmamış fakat (İl Trafik Komisyonu) Başbakanın geliş güzergahındaki araçların çekilmesi için belirtilen anons yapılmıştır” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Çivitcioğlu, ”Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve çocuğuyla Belediye Meydanını doldurarak milletimizin bağrından kopup gelen Başbakanımızın halkımızdan aldığı güçle başını dik tutmasını sağlayan dava arkadaşlarım, teşkilat üyelerim ve aziz halkımıza sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler