Çivitcioğlundan Dinçe yanıt!

Çivitcioğlu'ndan Dinç'e yanıt!

Belediye Başkanı Dinç'in iddiaları havada kaldı.

Mimarlar Odası Çankırı temsilcisi Seçil Çivitcioğlu Belediye Başkanı İrfan Dinç'in açıklamasına karşın yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklama:

''Belediye başkanımızın açıklamasını üzülerek okudum. Benim kendisiyle şahsi hiçbir problemim yoktur. Üstelik bu konulardan siyasi sonuçlar çıkarmak son derece yanlıştır, tartışılması gereken kent meselelerini siyasetin her zaman üstünde tutarak değerlendirmeliyiz. Bizim davamız da Çankırı’ya hizmettir, belediye başkanımızın da davası Çankırı’ya hizmettir. Kenti ilgilendiren meselelerde, aynı hizmet uğruna kavga olmaz. Bizler mimar hassasiyetiyle bu yapıları korumak istiyoruz. İnsan sevdiği,kıymet verdiği şeyleri doğası gereği korumak ister, bu içgüdüseldir. Biz bu yapıları seviyoruz. Demek ki sayın başkan farklı bakıyor. Anlayışla karşılıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki, kentsel projelerin başarıya ulaşıp, tüm kentliler tarafından sindirilmesi için anlayışlı bir şekilde tartışmak gereklidir.
 
Bakınız  bundan yaklaşık 2500 yıl önce ünlü Atina kralı ve filozof Perikles ne diyor;
“İçimizden evimiz ve kentimize duyduğumuz özeni birbirinden ayrılmaz duygular olarak taşırız.
 
Kişiler ayrı çabalar içinde de olsalar kent sorunları karşısında kimse umursamazlık edemez.
 
Bizde kent sorunlarına aldırmayan kişiye sessiz bir yurttaş değil kötü bir yurttaş denir.
Kentimizi ilgilendiren konularda bizler karar verir veya bu konuda en doğruyu bizler düşünürüz.
 
Çünkü eylemden önce girişilecek sözlü tartışmalar zararlı bir sonuç vermez.
Ancak bu tür görüşmeler yapılmadan girişilen işler olumsuz sonuçlar doğurur.”
 
Üzülerek görüyoruz ki planlama da dahil olmak üzere birçok sorunu tartışma noktasında 2500 yıl öncesinden daha ileride değiliz!..
 
Sayın başkan PTT ile ilgili görüş belirtmezken, Cer Atölyesi alanında park yapacağından ve benim bu park projesini engellemeye çalıştığımdan bahsetmiş. Cer Atölyesine tescil talep etmek park projesini engeller mi? Hiçbir mimar var mıdır ki park projesine engel olsun? Üstelik böylesine güzel bir yapı,yapılacak parka kimlik katmaz mı? Belediyemizin Park projesini  kıymetlendirmez mi? Bugün Ankara’da restore edilerek Sanat Merkezi olarak kullanıma açılan ‘Cer Modern’ çevresine kıymet katmaktadır.
 
Başbakanımız buranın açılışında “Ankara, Hicaz Demiryolları üzerinde inşa edilen önemli istasyonlardan biri. Cer Atölyeleri Cumhuriyet öncesinde ve Cumhuriyetle birlikte kurulan ve millileştirilen demiryollarının ilk yatırımlarından biriydi. Uzun yıllar demiryolu sanayisine hizmet etti. Sonrasında yeterli gelmeyen tesisler bu yönüyle tarihimize tanıklık etmiştir. Bugün yapılan düzenlemeyle tarihi muhafaza etmiş oluyoruz” demiştir.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, iki yıllık hayalinin Cer Modern Sanatlar Merkezi ile gerçekleştiğini belirtirken  demiryollarının eski bakım atölyelerinin Ankara'nın kültür ve sanat yaşamına yeni bir renk katmak üzere açıldığını söylemiştir.
 
Yapılar tescillenince etrafına dokunamazsınız diye bir şey yok ki. Biz elbette bu parkı istiyoruz ama içinde bu yapıları da korumayı istiyoruz.
 
Sayın başkan projeye başlarken görüşümüzü sorduğunu ve benim görüş belirtmediğimi açıklamış. Bana 2 sene önce burası ile ilgili görüş sordular. Ben bu alanı çok önemsediğimi ve artık Çankırı’da kalan tek park olabilecek boşluğun burası olduğunu ve baştan aşağı bu alanın sadece ve sadece Çankırı halkının kullanımına açık park olması gerektiğini defalarca hem sözlü hem de yazılı olarak tekrarladım. Eskiden panayır trenlerinin gelip, panayırların yapıldığı bu alanı aslına uygun koruyalım istedim.
 
İmar planı revizyonuyla plan tadilatı yapılan alan için Mimarlar Odası olarak, plana itiraz süresi içinde yapmış olduğumuz itirazı aracılığınızla kamuoyuyla paylaşmak isterim. Revize İmar planı incelendiğinde burada başkanın açıkladığı gibi sadece park değil, cer atölyesinin yıkılarak burasının rant amaçlı planlandığı görülecektir. 15.12.2011 tarih ve 2011/20 sayılı yazımız, belediyemiz kayıtlarına 16.12.2011 ve 2472 sayılı evrak olarak kayıtlanmıştır. Sayın başkan bu evrağı arşivinden incelerse bizim, dün de bugün de aynı şeyi savunduğumuzu görecektir. Bu evrağın bir kopyasını  yayınlanması için tüm basın kuruluşlarına açıklamamın bir eki olarak gönderiyorum.
 
Mimarlar Odası olarak dün ne diyorsak bugün de aynı şeyi söylüyoruz. TCDD alanının Çankırı kültüründe hatıraları vardır. Bu alan kentiyle yaşayan kocaman bir park olmalıdır!
 
Kamuoyuna saygıyla sunulur…
 
Mimar Seçil ÇİVİTCİOĞLU
TMMOB Mimarlar Odası
Çankırı Oda Temsilcisi''
 
akparti-secilcivit-resim-051.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler