Çivitcioğlundan sözde platforma SERT YANIT!

Çivitcioğlu'ndan 'sözde platform'a SERT YANIT!

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu Hükümet Konağı ile ilgili sürdürülen tartışmaya yeni bir halka ekledi ve...

AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu "sözde platform"un önceki gün önce yaptığı son açıklamaya sert yanıt verdi. Başkan Çivitcioğlu açıklamasında "... Platform adına açıklama yapan arkadaşlar delikanlıca çıkıp bu açıklamaları kendi nam ve hesabına yapmaları gerekirdi." dedi.
 
AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:
 
"ÇANKIRI SORUMLULUK PLATFORMU'NUN
HAKKIMDA YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMAYA DAİR CEVABIMDIR.
 
Öncelikle kamuoyunu böylesine gereksiz bir konu ile ilgili meşgul ettiğimiz için özür diliyorum. Ancak şu hususların da Çankırı kamuoyu tarafından bilinmesinde fayda görüyorum.
 
Çankırı Sorumluluk Platformu Komisyonu üyelerinin 31 Temmuz 2013 tarihinde hakkımda yapmış oldukları açıklamanın altında imzası bulunan Ziraat Odası Başkanı, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Koop. Başkanı, A.H.R. Mahallesi Muhtarı, Ahi Yaran Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Türk Sağlık Sen Başkanı ile görüştüm. Yaptığım görüşmelerde, hakkımda yapılan bu açıklamadan haberdar olmadıklarını ve böyle bir yaklaşımın doğru olmadığını ifade etmişlerdir. Dolayısıyla burada 'Platform' adına açıklama yapan arkadaşlar delikanlıca çıkıp bu açıklamaları kendi nam ve hesabına yapmaları gerekirdi.
 
Bakınız ben bu arkadaşlarımızın Hükümet Konağı ile alakalı olarak 1 yıl önce Çankırı Valimiz başkanlığında yapılan toplantıdaki beyanlarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
 
2 Mart 2012 tarihli Bizim Çankırı Gazetesinden alıntı yapıyorum:
 
Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu "Biz şehirde yaşıyoruz. Düşünmüş olduğunuz yer bizlerce uygundur. Kırkevler gelişmişliğiyle kısır kalmıştı. Şehri açmak için o bölgeye yapılması, Baromuzun ortak görüşüdür.” diyerek "Yıkılan yerlerinde park yapılmasını sağlayalım. Çankırı’da park yok. Ailemizle oturacağımız mekan yok. Nefes almak için bu alanları park yapalım, vatandaşın hizmetine açalım." ifadelerini kullanarak “Şehirde yaşamanın da bir bedeli olmalı" demiştir.
                     
Çankırı'da birlik ve beraberliğe nifak sokmak adına 11 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirdiğiniz toplantıya, bir yıl evvel önce sizleri toplayıp alınan karar doğrultusunda proje çalışmalarına başlatıp, ihale aşamasına getiren Sayın Çankırı Valisi'nin, il milletvekilimiz Sayın Av. İdris Şahin'in, konuyla ilgili bilgisine başvurulacak en önemli STK olan Mimarlar Odası'nın çağırılmasına acaba neden gerek duymadınız?
 
Sayın Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Çankırı Valimiz başkanlığında yapılan STK'lar toplantısında Hükümet Konağının Kırkevlere yapılmasını uygun bulup, üstelik 'Baromuzun ortak görüşüdür.' diyerek projenin bu kararda ilerlemesine yön vermiştir.
 
Tüm projeler hazırlanıp iş ihale aşamasına geldiğinde, yaklaşık 1 sene sonra 'Hükümet Konağı, Hoca Ahmet Yesevi Camii yanına yapılmalıdır' diyerek dün başka, bugün başka yaklaşımını sergilemektedir. Yine bu süreçte, şoför esnafımızın temsilcisi arkadaşımızın da, şehir içi toplu taşıma ile ilgili şoför esnafımızın ekonomik gelişmesine katkı getirecek bir yatırımı desteklemediği görülmektedir.
 
Çankırı kamuoyu önünde, bu değerli iki sivil toplum kuruluşu başkanlarına sesleniyorum:
 
Valilik binasının şimdi tesbit edilen yere yapılması konusu gerek toplantı aşamasında gerek bakan ziyaretlerinde zayıf bir ihtimal olarak gündeminizde oldu. Sizler bu aşamada hep Hoca Ahmet Yesevi Camii yanını önerdiniz ve bu öneri altına imza attınız. Dolayısıyla tesbit edilen bu yer bağlı olduğunuz STK’nın sivil baskı gücü sonucunda değil, iktidarımızın ve bakanlarımızın özel çaba ve gayretleri sonucu belirlenmiştir.
 
Çankırı'nın siyasi gündemini karıştırmak için 'Platform' arkasına sığınmanıza gerek yok. Kendi iç dünyanızdaki fırtınaları ve yenemediğiniz nefsi duygularınızı kendi adınıza açıklayın. Sizler bu yaklaşımlarınızla ancak kafanızı kumun içine sokup ayıplarınızın örtüldüğünü zannediyorsunuz. Oysa Çankırı halkı her şeyi en güzel şekilde takip ediyor. 
 
Bizler siyasal yaşamımızda daima ilkeli ve kararlı olduk. Birileri gibi akşam ulusalcı, sabah Gezi Parkı provokatörü, öğleden sonra 'AK kadroların üyesi olmaktan gurur duyuyorum' diye söylem sahibi olmadık. Aynı vücutta birkaç kişilik ve kimlik taşımıyoruz. Ahlaklı siyasetin limanı olan AK Parti'de siyaset yapıyor, sayın Başbakanımızla birlikte milletimize hizmetkarlık ediyoruz.
 
Elbette ki Çankırı'da gerçekleştirilen bir yatırım konusunda iktidar partisi olan AK Partinin İl Başkanı olarak verilecek kararlarda benim düşünce ve kanaatim olacak. Nitekim gerek İçişleri Bakanımız, gerekse Milli Savunma Bakanımız konuyla ilgili benim görüşümü bizzat almışlardır.
 
Bizim bugüne kadarki gerek siyasi ve gerekse özel hayatımızda hiçbir sivil toplum kuruluşuna saygısızlığımız, tahammülsüzlüğümüz hele hele baskımız hiç olmamıştır. Bizim tüm STK'lara kapımızda, gönlümüzde açıktır. Hiçbir eylem ve söylem bizim STK'lar ile gönül bağımızı kopartamaz. İlkeli ve kendi doğrularıyla yürüyen STK'lar bu ülkenin gücü olmaya devam edecektir.
 
Değerli arkadaşlar; Kendi iç hesaplaşmalarınıza ve ihtiraslarınıza lütfen AK Parti'yi alet etmeyin. Memleketime yapılmakta olan güzel hizmetlerin üzerine lütfen gölge etmeyin.
 
Ramazan ayının manevi iklimi nedeniyle, Çankırı halkının gündemini gereksizce meşgul etmemek adına sizleri Allah'a havale ettiğimi, bundan sonraki süreçte de AK Parti üzerinden size reklam yaptırmayacağımı bildiririm.
 
SALİM ÇİVİTCİOĞLU
AK PARTİ ÇANKIRI İL BAŞKANI"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler