Cız bız ekibi olay yerinde!

Cız bız ekibi olay yerinde!

Çek amirime yarım ekmek köfte...

Sivas polisi köfte işine girdi... Emniyet Müdürü Seyhan, 'Maçta, konserde görevli polisler bayat kumanya yemesin' dedi. Bir ekip otosu, köfte arabasına çevrildi. Polise ucuz ve kaliteli köfte satılıyor, gelir polisevine aktarılıyor

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden köfte-ekmek hizmeti... Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, toplumsal olaylarda görevlendirilen polislerin karınlarını ucuz ve sağlıklı şekilde doyurabilmesi için talimat verdi. Emniyet envanterine kayıtlı resmi bir ekip minibüsü elden geçirildi. Arka koltuklar söküldü. Sivil plaka takılan minibüse, köfte tezgahı ve ocak monte edildi. Tepeye de bir baca eklendi. 
 
SEYYAR DA OLAY YERİNDE
Köfte aracı, Sivas Polisevi'ne devredildi. Polisevinde çalışan iki garson da ocak başına geçti. Köfte arabası, Sivas'taki maç, konser ve toplumsal olayların gerçekleştiği bölgelerde hizmet veriyor. Polis nereye, seyyar köfte oraya. Polisevinde hazırlanan meşhur Sivas Köftesi, minibüste pişirilip ucuz fiyatla polise ve vatandaşlara satılıyor. Saatlerce dışarda görev yapan polisler de karınlarını bayat kumanyalar yerine meşhur ve ucuz Sivas Köftesi'yle doyuruyor. Köfte arabasından elde edilen gelir ise polisevine aktarılıyor.
 
ESİN KAYNAĞI KANADA
Projenin esin kaynağı Kanada'dan. Emniyet Müdürü Seyhan, 'Bunu, Kanada'da elçilik korumadayken gördüm. Orada bir toplumsal olay oldu. Kriminalin arabası geldi, ekipleri geldi. Sonra da çay, kahve aracı geldi. Oradaki polisler böyle bir imkandan faydalanıyorsa benim ilimdekiler niye faydalanmasın diye düşündüm. Böyle bir şey yaptım. Örneğin maçlara gidiyor yahut bizim ailelerimizle birlikte yaptığımız toplantı ve pikniklerde onu kullanıyorum. Sıkıntımız olmuyor' dedi.
 
Midemiz yanıyor ülser çıkıyordu
SİVAS Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, seyyar köfte projesini AKŞAM'a anlattı. Seyhan, 'Göreve giden personelime hem kaliteli hem ucuz hem de temiz ikramlarda bulunmak için yaptım' dedi. 2003 - 2009 arası il emniyet müdürü olarak görev yaptığı Isparta'da da benzer bir projeyi hayata geçirdiğini belirten Seyhan, 'Ben toplum polisinde çalıştım. Gittiğimiz olaylarda, herhangi bir görevde yediğimiz şeylerin ne olduğu belli değildi. Midemiz yanıyordu, kavruluyordu, ülser çıkıyordu. Ekonomik ömrünü doldurmuş, hurdaya ayrılması gereken arabalardan birisini o şekilde değerlendirdim' diye konuştu.
 
AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler