Cizre'de biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti

Cizre'de biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti

Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin Garnizon Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 asker de yaralandı.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Şırnak’ın Cizre ilçesinde Garnizon Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından çıkan çatışmada 7 yaşındaki Baran Çağlı ile ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki Mesut Sanrı yaşamını yitirdiği bilgisini geçti.

DİHA’nın haberinde, Baran Çağlı’nın çatışma sırasında yıkılan bir duvarın altında kaldığı belirtilirken, polislerin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mesut Sanrı’ya müdahale edilmesine izin vermemesi sonucu hayatını kaybettiği iddiası da haberde yer aldı.

mesut-sanri-cizre-resim-08-001.jpg

Haberde, Hür Dava Partisi üyelerinin de çatışmaya karıştığı ve parti üyesi Maruf Gözüngü'nün yaralandığı öne sürüldü.

Bölgede çok sayıda gözaltı olduğu belirtiliyor. (soldaki fotoğraf; Mesut Sanrı)

ÖLEN 3'ÜNCÜ KİŞİ
Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

YOLLAR KAPATILDI
Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre’de PKK’lılar Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvelik güçlerine karşı barikatlar kurarak çatışmaya girdi. Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti.

Cizre’de gerginlik tırmanırken, bir çok yol kapatıldı.  

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Cizre'de saldırıları gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede operasyonlar sürerken, özellikle Çevreyolu Mevkii'nde yer yer çatışmalar yaşanıyor. Bölgede esnaf kepenklerini kapatırken, halk evlerine çekildi. İlk bilgilere göre süren çatışmaların arasında kalan arasında 1 çocuğun da bulunduğu 4 sivilin yaralandığı belirtildi. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, aralarında hayati tehlikesi bulunanlar olduğu öğrenildi.

cizre-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler