Cizre'de bodrum katı ve çevresine operasyon: 60'a yakın ölü var

Cizre'de bodrum katı ve çevresine operasyon: 60'a yakın ölü var

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Cudi mahallesi yaralıların bulunduğu bodrum katı ve çevresindeki binalara akşam saatlerinde operasyon düzenlendi. Çıkan çatışmada PKK’li olduğu belirtilen 60'a yakın kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Yaralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya bu akşam saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, operasyon daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5-6 binaya yönelik olarak düzenlendi. Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 60'a yakın kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

Çatışmalarda güvenlik güçlerinin zahiyat vermediği öğrenildi. Operasyonların akşam karanlığında yapılması nedeniyle binalarda ayrıntılı inceleme yapılmadı. Bu nedenle ölü sayısının artabileceğine dikkat çekildi. Güvenlik güçlerinin binalarda çok sayıda patlayıcı tuzak bulunması nedeniyle ayrıntılı aramayı bugün gündüz saatlerinde yapacağı kaydedildi.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, TRT'nin 60 kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişkin Twitter'dan şu mesajları paylaştı:

789.jpg

Med Nuçe TV'ye bağlanan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Haberin doğruluğunu teyit edemedik ama bu gece dehşet bodrumunda büyük bir patlama olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

FAYSAL SARIYILDIZ: NET BİLGİ YOK ANCAK BÜYÜK BİR KATLİAM YAŞANMIŞ OLABİLİR

cizre-toplu-infaz-hdp-resim-02.png

Cizre’de yaşanan saldırıların ve katliamları gün gün aktaran HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ilçede akşam saatlerinde çok büyük iki patlama gerçekleştiğini, ardından böyle bir iddianın ortaya atıldığını söyledi. Sterk TV’ye konuşan Sarıyıldız şöyle dedi:

İki saat önce iki büyük patlama gerçekleşti. Sonrasında böylesi bir iddia ortaya atıldı. Binadakiler yanarak yaşamını yitirenin 9 kişi ve katledilen bir kişi dışında 52 kişinin olduğunu bizimle paylaşmışlardı. Öyle anlaşılıyor ki oradaki binadır. Elimizde net bir bilgi yok. Ama böyle bir vahşet yaşanmış olabilir. Günlerdir mahsur kalan insanların hastaneye taşınmasını istedik. Böyle bir şey yaşandıysa çok büyük katliamdır.

Sarıyıldız, görgü tanıklarının da saldırı esnasında patlama dışında herhangi bir silah sesinin gelmediğini aktardığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler