Cizre'de PKK'lılar uluslararası yolu kesti İZLE

Cizre'de PKK'lılar uluslararası yolu kesti İZLE

Kalaşnikoflu PKK'lılar karayolu kesti...

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD’in bombalı saldırısında yaşamını yitiren YPG’li ’Serbest Afrin’ kod adlı Fırat Acar’ın cenazesinin Şırnak’ın Cizre İlçesinde toprağa verilmesinin ardından olaylar çıktı. Ellerinde kalaşnikof ve pompalı tüfekler bulunan yüzü maskeli PKK yandaşları, uluslararası İpekyolu’nu barikatlarla keserek yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

Cizre’de bugün kepenk kapatma eylemi yapıldı, 3 gün önce Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın Suriye tarafında IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda ölen PKK’nın bu ülkedeki kolu olan YPG mensubu ’Serbest Afrin’ kod adlı Fırat Acar’ın cenazesi, bugün öğlen saatlerinde Cizre’ye getirildi. 5 ay önce YGP saflarına katıldığı belirtilen Acar’ın cenezesini İdil Yolu üzerinde karşılayan kalabalık, cenazeyi Şeyh Siraç Camisi’ne getirdi. Burada kılınan namazın ardından Acar, kalabalığın attığı Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınarak Cizre Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ
Mezarlık dönüşü, ellerinde kalaşnikof tüfekler bulunan yüzleri maskeli PKK yandaşları, uluslararası İpekyolu’na çıkarak, yoldan geçen araçları durdurmaya başladı. Yaklaşık 40 dakika boyunca durdurulan araçlarda kimlik kontrolü yapan silahlı kişilere olay yerine gelen güvenlik güçleri gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Bölgede uzun süre silah sesleri yankılandı.

Buradaki yol kesme devam ederken bu kez otogar yakınından geçen Nusaybin Caddesi’nde de barikat kuran yüzü kapalı bir başka grup, buraya gelen polise de havai fişek, ses bombaları ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombalarıyla karşılık vermesi üzerine Cizre İlçe merkezi savaş alanına döndü. 

Kısa süren çatışma sonrası yüzü kapalı bu grup da ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler