Cizre'de yangın: 9 ölü, 25 yaralı

Cizre'de yangın: 9 ölü, 25 yaralı

Cizre'de bir apartmanda yangın çıktığı iddia edilmişti ancak apartmanın önünde çatışma çıktığı ve 1 polisin şehit olduğu ortaya çıktı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabından Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bir apartmanda çıkan yangında 9 kişini öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını ileri sürmüştü. Ancak işin gerçeği saatler sonra ortaya çıktı. Güvenlik güçlerininden elde edilen bilgilere göre; Cizre’de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 9 terörist öldürüldü. Şırnak Valiliği ise Cizre’de teröristlerle çıkan çatışmada 1 polis şehit olduğunu açıkladı.

HDP’li İdris Baluken ise olayla ilgili farklı iddialar ortaya atmıştı. Baluken’in, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bu sabah erken saatlerde yaptığı paylaşım şöyle: “Cizre’deki yangın söndürülmediği için 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bize iletildi. Ambulansların yaralıları alması için Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kaybedilecek her saniye, yeni can kaybı demek. Cizre Halk Meclisi eş başkanları da yanan  bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum. Onların da infaz edilme riski var. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var.”

VALİLİK: ÇATIŞMA ÇIKTI BİR POLİS ŞEHİT OLDU
Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde yangın çıktığı belirtilen binayı PKK’lıların ateşe verdiğini açıkladı. Açıklamada, “İlimiz Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’nde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir” denildi.

İHA'NIN HABERİNDE; 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sokağa çıkma yasağının 14 Aralık’tan bu yana sürdüğü Cizre’nin Cudi Mahallesi’ndeki bir binada yangın çıktı.

Yangında, ilk belirlemelere göre, 9 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden 3 kişinin isimleri henüz belirlenemezken, 6 kişinin isimleri şöyle: 

Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkül, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak ve Ramazan Çömlek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler