Cizre'nin kamera kayıtları kayboldu

Cizre'nin kamera kayıtları kayboldu

Gezi Parkı ve Kobani eylemlerinde yaşanan “kamera kayıtlarının silinmesine” yönelik skandalların bir benzeri 3 kişinin hayatını kaybettiği Cizre olaylarında da yaşandı.

Çatışmada hayatını kaybeden Yasin Özer isimli vatandaşın tedavi için getirildiği Özel Botan Hastanesi’nin kamera kayıtlarına kimliği belirsiz dört kişi tarafından el kondu. Güvenlik güçleri, Cizre’de yaşanan harddisk skandalını Ankara’ya rapor etti. Ancak henüz, kamera kayıtlarını kimin ve niçin aldığı netleştirilemedi. “Kayıt skandalının” ayrıntıları şöyle:

Cizre’de hafta sonu yaşanan çatışmalar, bölgedeki güvenlik güçleri tarafından an be an rapor edildi. Hükümet üyelerine sunulan raporlara göre, Cizre’deki PKK ile Hüda-Par arasındaki çatışmalar 27 Aralık 2014 tarihinde gece saat 03.00 sıralarında başladı. Olaylarda YDG-H üyesi Yasin Özer ile Hüda-Par üyesi Aziz Deniz’in babası Abdullah Deniz ve iki ateş arasında kalan Barış Dalmış hayatlarını kaybetti.
“YÖRESEL GİYSİLİ KİŞİLER GELDİ”
Raporlarda, Yasin Özer’in tedavi gördüğü hastanenin kamera kayıtlarının çalınmasına da yer verildi. Buna göre, Özer’in hayatını kaybetmesinin ardından hastaneye gelen dört kişi, kamera kayıtlarının tutulduğu harddiski alarak hastaneden ayrıldı. Kamera kayıtlarını alan kişilerin yerel giysili oldukları raporlarda yer alırken, kimlikleri konusunda ise bir bilgi bulunmadı. Kayıtların çalınması Ankara’ya rapor edildi. Cizre’de yaşanan kamera kayıtlarının çalınmasına benzer olaylar, Ali İsmail Korkmaz ile diğer Gezi Parkı gösterilerinde öldürülen gençlerle ilgili de yaşanmıştı. Söz konusu olaylarda, kamera kayıtları ya silinmiş veya kameraların bozuk olduğu ortaya çıkmıştı. Aynı olayın Cizre’de yaşanan çatışmalarda da yaşanması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere hükümet üyeleri ve taraflardan gelen açıklamalarda da derin provokasyona dikkat çekilmişti. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler