CNN International muhabiri gözaltına alındı

CNN International muhabiri gözaltına alındı

Ivan Watson, Taksim'de polis tarafından gözaltına alındı.

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, Taksim Meydanı'nda gözaltına alındı.

Watson, Twitter'dan yazdığı mesajında "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık" diye yazdı.

Bir polis amiri "Pasaportlarına bakın yoksa alın" talimatı verdi. Ardından CNN International ekibi, uzak bir noktaya götürülerek, pasaport sorgulaması yapıldı. Watson ve beraberindekiler, pasaport kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

'BASIN KARTLARININ ÇOĞU SAHTE'
Watson, serbest bırakıldıktan son Twitter'dan şöyle yazdı:
"Türk polisi, CNN ekibini yarım saat gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktı. Polis memuru, gözaltındayken beni ittiren bir diğer polis adına özür diledi. Başbakanlık tarafından verilen basın kartımı gösterdim ancak polisler tatmin olmadı, 'Birçoğu sahte' diyerek pasaportumu görmek istediler."

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim'de canlı yayın yaparken gözaltına alındığını Twitter'den duyuran CNN İnternational Muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alınmadığını belirterek, "Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson’u gözaltına aldı’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.  İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler