Çocuk evinde işkence skandalı

Çocuk evinde işkence skandalı

Denizli’de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Florya Çocuk Evi’nde kalan yaşları 10 ile 12 arasında değişen kimsesiz 5 kız çocuğunu dövdükleri ve popolarını mumla yakarak işkence yaptığı ileri sürülen 2 bakıcı tutuklandı.

Olay, çocuk evinde kalan kız çocuklarından birinin durumu Sosyal Hizmetmer’e bildirmesiyle ortaya çıktı. Evde kalan yaşları 5 kız çocuğuna, bakıcı anne olarak görevlendirilen T.Y. (19) ve H.Y. (26) tarafından işkence yapıldığı belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, T.Y. ve H.Y. gözaltına alındı. Kız çocuklarının psikologlar eşliğinde alınan ifadelerinde iki bakıcı anne tarafından dövüldükleri, tek ayak üzerinde cezalandırıldıkları ve popolarının mumla yakıldığı ortaya çıktı. Mahkemeye çıkarılan bakıcı anneler T.Y. ve H.Y. tutuklandı.

Denizli’de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, yurtta kalan çocukların toplumla daha iyi kaynaşmaları, ev ortamlarında büyümeleri ve yetişmeleri için kimsesiz çocukları için çocuk evleri projesi başlatmıştı. (kaynak: milliyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler