Çocuk kavgası savaşa döndü: 18 yaralı

Çocuk kavgası savaşa döndü: 18 yaralı

Adana’da çocuklar arasında çıkan kavga, ailelerinin de karışması üzerine silahlı çatışma yaşandı. İlk belirlemelere göre ateşli silahla yaralanan 18 kişi, hastanelerde tedaviye alındı.

Merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesinde saat 15.00 sıralarında, çocuklar arasında henüz bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Çocukların haber verdiği aileler de kavgaya karıştı. Önce taşlar havalarda uçuştu, ardından uzun namlulu silahların peş peşe ateşlenmesiyle çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 18 kişi silahla çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu kişiler yakınlarının yardımıyla hastanelere kaldırıldı.

POLİSİ TAŞLADILAR
Silahlı çatışmayı önlemek için polis alarma geçerken, ekipler mahalle girişinde tarafların taşlı saldırısına uğradı. Çukurova Caddesi’ne giren 4 zırhlı araç ve 2 TOMA, eli silahlı kişileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası fırlattı. 

Anadolu Mahallesi ile olayların yayıldığı Başak ve 19 Mayıs mahallelerine çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekibi sevk edildi.

GAZ BOMBASI VE TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE
18 kişinin yaralandığı silahlı kavganın yaşandığı Anadolu Mahallesi’nde taş yağmuruna tutulan zırhlı araçlarından atılan gaz bombaları ve TOMA’lardan sıkılan tazyikli su ile kabalık dağıtıldı. Daha sonra çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri de olayın yaşandığı Çukurova Caddesi’nde kontrolü sağladı.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek kavganın yaşandığı caddeye gelip, olayla ilgili vatandaşlarla görüştü. Bir kahveye giren Cengiz Zeybek, vatandaşlarla çay içip, tansiyonu düşürmeye çalıştı, olayla ilgili taraflardan bilgiler aldı.

Bu arada polis ekipleri de silah kullanan kişilerin kimliklerinin tespiti ve yakalanması için çok yönlü çalışma başlattı. Ayrıca atılan taşlardan ve kurşunlardan zarar gören taşıtlar da çekicilerle götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler