Çocuklar tartıştı büyükler çatıştı: 5 ölü, 7 yaralı

Çocuklar tartıştı büyükler çatıştı: 5 ölü, 7 yaralı

Şanlıurfa'da çocuklarının kavga etmesi nedeniyle tartışan iki aile uzun namlulu silahlar ile çatıştı.

Olay, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Dına aşireti mensubu olan, birbirine akraba Şahin ve Pesen ailelerinin fertleri, birkaç gün önce çocuklarının oyun oynarken kavga etmesinden dolayı tartıştı. Komşularının araya girmesiyle yatıştırılan aileler bugün öğle saatlerinde ilçe merkezinde karşılaşınca aynı nedenden dolayı yeniden tartıştı. Tartışmanın ardından birbirlerine tehditler savuran iki aile fertleri evlerine giderken, telefonla ulaştıkları yakınlarından da yardım istedi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ÇATIŞTILAR

İddiaya göre, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi İsmet Paşa Sokakta iki aile fertlerinin gelmesiyle yeniden alevlenen kavgada taraflar birbirlerine kalaşnikof, av tüfeği ve tabancayla ateş etmeye başladı. Dakikalarca süren ve ortalığın savaş alanına döndüğü çatışma ihbarı üzerine, zırhlı araçlar ile çok sayıda polis ve ambulans olay yerine sevk edildi. Çatışma, polislerin müdahalesinin ardından güçlükle sonlandırıldı.

5 KİŞİ ÖLDÜ

Ortalığın kan gölüne döndüğü sokakta kurşunlara hedef olan İdan Şahin (45), Sevim Pesen (40) ve Veli Pesen (31), Nahsen Pesen ve Şemse Şahin (38) hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çatışma sırasında yaralanan 7 kişi ise Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastaneye getirilen 8 yaralıdan durumu ağır olan Zeynep Şahin ve Ali Pesen, acil serviste yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

JANDARMA VE POLİSLER GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Yaşananların ardından Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan askerler, olay yeri ve çevresinde önlem alıp çatışma bölgesine kimsenin girmesine izin vermedi. Şanlıurfa’dan da çok sayıda polis, ilçeye takviye olarak gönderildi. Suruç’ta; olay yeri, hastane ve iki ailenin yakınlarının bulunduğu semtlerin yanı sıra yaralıların tedavi gördüğü Şanlıurfa’daki hastanelerde geniş güvenlik önlemi alındı.

Çocukların kavga etmesinin ardından yaşamını yitiren 4 kişinin cesetleri, otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi morguna getirildi. İlçede güvenlik önlemleri devam ederken, Suruç Kaymakamlığı’na vekalet eden Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, "Aralarında kan bağı bulunan iki aile arasında yaşanan üzücü olayda 4 vatandaşımızın yaşamını yitirmiştir. Şu an ilçede gerginlik söz konusu değildir" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler