Çörekçiler köylülerinin yan yol talebi Meclis gündeminde

Çörekçiler köylülerinin 'yan yol' talebi Meclis gündeminde

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün gündeminde bu kez Ilgaz - Çörekçiler köyü sakinlerinin talepleri var.

Çankırı'ın bitmeyen yol sorunları bir kez daha TBMM gündeminde.
 
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ilgaz İlçesi Çörekçiler Köyü yollarını hazırladığı önergeyle İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sordu.
 
Köyde yan yolların olmayışı ile ilgili şikayetlerin  tarafına iletildiğini ifade eden Öğüt, köy içinden geçen D-100  İstanbul-Samsun bölünmüş  yolda trafiğin gün geçtikçe arttığını ancak köyün yan yollarının olmayışı sebebiyle daha öncede 4 can kaybı yaşanan bölgede yeni ölümlerin olmasından endişe edildiğini söyledi. Yan yol olmaması yüzünden köylülerin kaldırılan cenazeyi mezarlığa götürmek için dahi bölünmüş yolun bir şeridini kapatmak zorunda kaldığını belirten milletvekili Öğüt, önergesinde şu soruları yöneltti:
 
1) Çörekçiler Köyü halkı bölgelerine alt araç ve yaya geçidin yapılmasının kendilerini memnun ettiğini ancak yan yol olmamasının insan hayatını halen tehlikeye attığını dile getirmektedir.  Köy halkının talepleri doğrultusunda yan yol yapılması planlamakta mıdır?
 
2) Köy halkın karayolları başta olmak üzere diğer resmi makamlara farklı zamanlarda yan yol isteklerini dile getirdiklerini fakat şimdiye kadar bir netice alamadıklarını söylemektedirler. Köy halkının taleplerine cevap verilmediği, şikayetlerin dikkate alınmadığı doğru mudur; doğru ise gerekçesi nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler