Çörekçilerde son can kaybı E-80i trafiğe kapattırdı

Çörekçiler'de son can kaybı E-80'i trafiğe kapattırdı

4 çocuk annesi Şükran Manav (53)'ın trafik kazası nedeniyle feci şekilde can vermesi, Çörekçiler'de yaşayan kadınların E-80'i trafiğe kapatmalarıyla son buldu.

Ilgaz’a bağlı Çörekçiler köyü kadınları, Cuma günü saat 17.00 ile 18.00 arasında gerçekleştirdikleri eylemle E-80’i iki yönlü trafiğe kapadılar.

Cuma gününün erken saatlerinde (00.20) karşı mahallede gerçekleştirdikleri aile ziyaretinden dönen Şaban Manav ve eşi, E-80’i geçerek evlerine dönerken, yabancı plakalı özel aracın Şükran Manav’a (53)çarparak feci şekilde ölümüne neden oldu.

ÇÖREKÇİLER KÖYÜNDE GERÇEKLEŞEN
EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR - TIKLA

Olay yerinde can veren 4 çocuk annesi Şükran Manav’ın dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Çörekçiler köyü erkeklerin mezarlıkta defin işlemi yaparken, kadınları E-80 üzerinde yaptıkları eylemle yolu trafiğe yaklaşık bir saat süresince kapalı tuttular.

kaymakam-corekciler-resim-02.jpg

ILGAZ KAYMAKAMI OLAY YERİNDE

Çörekçiler’de kadınların yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatmaları ile birlikte olay yerine jandarma ile birlikte gelen Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik vatandaşları sakinleştirmeye ve yaptıkları eylemi sonlandırmaya davet etti. Kaymakamın bu isteği karşısında Çörekçi köyü sakinleri de “Bu yolda verdiğimiz can kaybı sayısı 8’e ulaştı. 15 yıldır köyümüze alt geçit istiyoruz ancak bu talebimiz yerine bugüne kadar gelmedi. Çörekçiler’e Çankırı Valisi gelene kadar eylemimize devam edeceğiz” diyerek direnişlerine devam ettiler.

Kaymakam Çelik “Ben burada Çankırı Valisini temsilen bulunmaktayım. Henüz vali ataması gerçekleşmedi. Ben de kardeşimi trafik kazasında kaybetmiş birisi olarak acınızı anlamaya çalışıyorum. Sizden yapmış olduğunuz eylemi sonlandırmanızı, ondan sonra da taleplerinizi dinlemeye hazırım” dedikten sonra yaklaşık bir saat süren yol kapatma eylemi sona erdirildi.

ÇİFT YÖNLÜ UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Yaklaşık bir saat süresince E-80 yolu üzerinde Kurşunlu yönünden gelen araçların yaklaşık 3 km, Ilgaz yönünden gelen araçların da 5 km’lik bir kuyruk oluşturdukları görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler