Çorumda heyelan paniği

Çorum'da heyelan paniği

Meydana gelen heyelanda 21 ev heyelan riski nedeniyle tahliye edildi.

Çorum'un Bayat ilçesinde etkili olan yağışın ardından, 81 haneli Tevekli köyünde heyelan meydana geldi. Bölgede inceleme yapan Çorum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, heyelan tehlikesi nedeniyle köydeki 21 evin acilen tahliye edilmesine karar verdi. Ayrıca okul bahçesine köylülerin kullanması için 6 adet çadır kurulurken, köy okulundaki eğitimin de bir süre taşımalı olarak devam edeceği bildirildi.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 haneli köyün 1989'dan bu yana zaman zaman heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.
 
Heyelanda can kaybı yaşanmadığını belirten Ünlü, risk taşıyan 21 evdeki vatandaşların ilçe merkezine yerleştiğini kaydetti.
 
corum-heyelan-sozcu-resim-043.jpg
 
Köyün taşınması için belediyenin yer belirlemesi yaptığını anlatan Ünlü, ''Tevekli köyümüzü ilçenin çıkışındaki Karaçalı mevkisine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bu 200 dönümlük alanda köylülerimiz ayrıca hayvancılığa da devam edebilecekler. Su, kanalizasyon gibi tüm altyapı çalışmaları hazırlanmış durumda'' dedi.
 
Heyelanda evi zarar gören ve tahliye kararı alınan köy sakinlerinden Halime Kırat, heyelan tehlikesinden dolayı akşamları yukarı mahallelerdeki komşularında kaldıklarını ve ilçe merkezine yerleşmek için hazırlıklara başladıklarını söyledi.
 
Köy sakinlerinden Necati Şen ise köyün zaman zaman heyelanla karşılaştığını, üç mahalleden oluşan köyün tamamında heyelan riski olduğunu ifade etti.
 
Köyde kullandıkları yolların heyelan sonrası güzergah değiştirdiğini belirten Şen, ''Senelerdir kullandığımız yollar, harmanlar tanınamaz hale geldi'' dedi.
 
Ayrıca Çorum-Bayat yolunun ilçe girişindeki yaklaşık 1 kilometrelik bölüm, heyelandan dolayı çöktü. Heyelanlı şerit trafiğe kapatıldı. (Kaynak: haberturk.com-aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler