Çorumda tarım işçilerine saldırı!

Çorum'da tarım işçilerine saldırı!

Olayda tabanca ile vurulan 1 mevsimlik işçi öldü, 5 kişi yaralandı.

Çorum'un Alaca ilçesinde yol verme meselesi yüzünden tarım işçileri ve köylüler arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Olay, Alaca ilçesine bağlı Bolatcık köyünde meydana geldi.
 
Olay Çorum'un Alaca İlçesine bağlı Bolatcık köyüne 5 kilometre mesafede meydana geldi. Şanlıurfa'dan Alaca'ya soğan ve pancar tarlalarında çalışmak üzere gelen mevsimlik işçilerden Halaf Hülo (47), çocukları Sadık Hülo (23) ve Mahmut Hülo (25) ile köyde oturan Erdoğan ailesi arasında yol verme nedeniyle kavga çıktı. Demir sopalar ve silahların kullanıldığı kavgada vurulan mevsimlik işçilerden Halaf Hülo olay yerinde öldü. Mermilerin isabet ettiği oğlu Mahmut Hülo ayağından Sadık Hülo ise karnından vurularak yaralandı. Karşı taraftan ise Murat Erdoğan (62), Önder Erdoğan (34) ile kardeşi Ahmet Erdoğan (21) sopa ve demir çubuklarla darp edilerek yaralandı.
 
Kavgayı gören köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi ile sağlık görevlileri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan Sadık Hülo ameliyata alınırken, Mahmut Hülo'nun ise yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada olayın şüphelileri Önder Erdoğan ve Murat Erdoğan'ın hastanede tedavisinin sürdüğü, firar eden Ahmet Erdoğan'ın arandığı ve olay yerinde 2 adet tabancanın ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 
Şüpheli ve yaralı Önder Erdoğan'ın Çorum Barosu'na kayıtlı avukat olduğu gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler