Çorum'u karıştıracak iddialar!

Çorum'u karıştıracak iddialar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü istifa etmişti...

Çorum'da son 72 saattir gündeme düşen iddialara bakıldığında, Çankırı'da kulaktan kulağa yayılan iddialar arasında ister istemez 'benzerlik' kuruyoruz. Çorum'da geçmişte yaşanmışlarla, Çankırı'da son 15 yılda yaşanılanlarla arasında benzerlikler had safhada! Aşağıdaki iddiaları okuyan Çankırılı okuyucunun "Bu yaşanmışlıklar bizim burada da yaşandı! Hem de fazlasıyla!" demekten kendini alamayacağını düşünüyoruz!

İşte size Çorum'da yaşandığı iddia edilen olaylar zinciri:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü istifa etmişti. Külcü'nün yerine ise Zeki Gül geldi.

(Çankırı'da da Belediye Başkanı İrfan Dinç milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunmak için istifa etti, yerine Hüseyin Boz geldi.)

Belediyede uzun süre 'daire amirliği' görevi yürüten ve halen Avustralya'da yaşadığı öğrenilen Ünal Ateş, Facebook hesabından yeni yönetim hakkında ciddi iddialarda bulundu. Ateş ilk olarak şu paylaşımı yaptı:

(İşte burası Çankırı için 'şimdilik' boş! Çankırı'da daha kimse ortaya çıkıp da benzer türde bir paylaşım gerçekleştirmedi! Lakin böylesi bir kahraman ortaya çıkarsa, iddia ediyoruz ki gündeme taşıyacağı iddialar Çorum'da yaşanılan olayları 3 sefer sollayacaktır. Biline)

“Çorum siyasetinde uzun yıllar gece gündüz demeden çalıştım ve birilerine gözümü kırpmadan hizmet ettim. Sonuç ortada bu vefasız hayırsız menfaatçi adamlar yüzünden vatanımdan kilometrelerce uzakta yaşamak zorunda kaldım. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra güzel ülkeme, güzel şehrim Çorum’a zarar veren hiç kimse rahat uyuyamayacak. Kendi pisliklerini örtbas etmek için dedikodu çıkaranlar, yalan bilgilerle şahsımı kötülemeye çalışanlara kabuslar gördürecek bilgileri paylaşmanın zamanı geldi artık. Kimler ne paralar yedi, kimler kimleri sattı. Kimler hangi koltuklara nasıl geldi. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler.”

“BELEDİYEYİ SÖMÜRDÜNÜZ”
Ünal Ateş'in bir diğer iddiası da, Çorum'da kaçak olduğu ileri sürülen binayla ilgili. Ateş söz konusu binayla ilgili şunları ileri sürdü:

"Vay be Turhan Candan Ordu’dan gel abilerin sana dershane açtırsın. Gariban torpili kimsesi olmayan memleketimin çocukları işsiz kalsın sen dershanedeki KPSS geçemeyen öğretmenlerini adamlarını belediyeye işe aldır. Mis gibi başkan yardımcılığı koltuğunu kap. Gel birde milletin gözünün içine baka baka kaçak yapıda dernekçilik yap. Sizin ekip Muzaffer Külcüye çok operasyon çekti gönderdiniz. Şimdi de iyi niyetli Zeki Gül'de mi sıra? Ama artık o koltuklarda belediyenin kaymağını yeyipte sessiz sessiz malı götürme zamanı bitti. Yirmi yıldır çok belediye başkanı yedi sizin ekip. Müslümanlık dindarlık kimliğinin altına saklandınız. Belediyeyi sömürdünüz. Sizin ekip içinde söyleyeceğim, yazacağım birkaç satır cümlem olacak bekleyin bakalım gelecek haftayı."

“BU ŞAHSIN VE AİLE FERTLERİNİN HER ŞEYİ ARAŞTIRILSIN”
Ünal Ateş’in hedefinde olan bir diğer isim “Külcü’nün müdürlerinden” diye bahsettiği Mustafa Ercan hakkında iddialarda da bulundu.

Ateş, Ercan’la ilgili şunları söyledi:

“2009'da ben şahidim kötü bir arabası varken göreve geldikten sonra Ankara’da arsası, İstanbul’da dairesi Çorum’da oğlunda kızında karısının üzerine birer ikişer daireleri olan, bir yılda hem oğluna düğün hem altına lüks otomobil, hem hobi bahçesi alan, hem bağdaki evi baştan ayağa yenileyen, çoluğu çocuğu damadı lüks içerisinde yaşayan, son model telefonlar kullanan, belediyeden iş verdiği firmalara evine mutfak yaptıran ve en yakınında tüm bu işleri birlikte yaptığı elemanının sağda solda bizim müdür aylık 15-20 bin lira para çalıyor dediği Muzaffer Külcü’nün tüm pis işlerine imza atan, Muzaffer Külcü ve Zeki Gül’ün has adamı Ömer Balaban’dan daire aldığı söylenen Muzaffer Külcü'nün belirlediği firmalara işveren aylık kredi kartları, maaşının neredeyse on katını bulan müdür kim bilin bakalım? Ayrıca hesapladım dokuz sene hiç maaşını yemese tek maaşla biriktireceği para 540 Bin TL.

Kedi buradaysa et nerede et buradaysa kedi nerede. Cevap: Mustafa Ercan. Bu arada bindiği özel aracının değeri 130.000 TL. Suya sabuna dokunmadan… 2.5 yıllık maaşı…

Buradan yetkililere de sesleniyorum 2009-2018 arasındaki bu şahsın ve aile fertlerinin her şeyi araştırılsın.”

MUSTAFA ERCAN HAKKINDA İDDİALAR
Ünal Ateş, bir başka paylaşımında ise, Mustafa Ercan’ın sahibi olduğu arabadan, ailesinin malvarlığına kadar çeşitli iddiaları dile getirdi:

“1- İstanbul’daki dostlarıma sordum daireyi 160 bin TL ye aldı şu anda da en az 260 bin TL yapar dediler. Kredi belgelerini yayınlayabilirsin. 100 bin kredi çekmişsin en az 50 bin de faiz ekle 150 bin TL yapar. Bugüne kadar 60 ay ödesen aylık 2500 TL yapar taksitleri bir memur maaşıyla ödenecek paralar değil. Mustafa Ercan hesap tutmuyor. 100 binin üzerindeki 60 bin TL’yi nereden aldığını da sormuyorum daha.

2- Oğlum 2013’te avukat oldu dedin. 2009’da üniversite kazanıyor. Okulu bitirdiği sene 2013. Haberlere bakarsan oğlunun 8 Şubat 2015’te avukat olduğu yazıyor. Oğlunun hiç bir şahsa avukatlık yapıp para kazandığı var mı? Ayrıca İstanbul’daki dostlarımın söylediğine göre 2016'da yurtdışına gittiğini ve 2017'de geri döndüğünü oğlun yazmış. Kasım 2017'de düğün yapıyor. 1 senede kaç pound biriktirmiş, ben beş senedir yurtdışındayım tüm ailecek çalışıyoruz senin oğlan kadar para biriktiremedik. Maşallah 2015 Temmuz avukat oluyor. Yurtdışında kalıyor ve üç senede kaç davaya girdiyse ev alıyor araba alıyor tüm eşyasını alıyor İstanbul’daki evin taksitlerine yardım ediyor. Çorum’daki evin taksitlerini ödüyor. Babası kadar marifetli para kazanma konusunda. Ama hesap tutmuyor Mustafa Ercan.

Eğer oğlun ile ilgili ayrıntılara gireceksek ona özel araştırma yapmam lazım biliyorsun ilkokul mezunu bir adamım üniversiteden hocalıktan nasıl hoca olduğundan anlamam. Diplomalı mı hoca olunur diplomasız mı bilmem? Üniversitede hoca oldu diyorsun. İşe başladığı tarih ile diplomalarını büyük bir gururla yayınladığımız tarih tutmuyor. Ayrıca senin oğlanın ofisi nerede, avukatlıktan kazandığı para ile devlete kaç para vergi ödedi? Vergi kaçırmamıştır herhalde koskoca avukat adam kanunları bilir. Kaçak avukatlık yapmamıştır herhalde. Belgeleyebilirsiniz. Buradan da hesap tutmuyor.

3- Oğluna poundları gönderdiğini, çalışmadığını bugün bana mesaj atan senin de çok yakın para kazandırdığın dostların yazmışlar. Oğlunun orada çalıştığını ve para kazandığını belgeleyebilirsin. Ya da hesabından oğluna gönderdiğin poundların dekontlarını yayınlayabilirsin. Buradan da hesap tutmuyor.

4- Kızın ve damadının 11-12 yıldır öğretmen demişsin. Kızın 2012 yılında evlenmiş. Evleneli 6 sene olmuş. Damat evlenmeden beş sene önce mi para vermeye başladı? Şayet 11-12 yıl dersen olay evlilik öncesine gider bence iyi olmaz. Kızın damadın üzerinden hesaba girme bak buradan da hesabı tutturamadın.

5- Arabaya 40 bin kredi çektim demişsin. Satılık ilanında 71.500 yazıyor. Noter belgesine göre 40 bin daha ekleyince bu fiyata sattığını saysak satamamışsın duyduğuma göre 111.500 yapar 18.500 TL araç noter belgesinde 130 bin tl eksik var buradan da hesap tutmuyor.

6- Maşallah yengenin annesi Hürrem Sultan gibi biriydi galiba ne bitmek bilmez mirasmış ev almış arsa almış. Bu evler arsalar sana gelince çok ucuz 40 bin TL’ye Keçiören’i bırak binevlerde arsa vermezler kimi kandırıyorsun. Damat Şükrü sokaktaki ev Bahçelievler kadar pirim yapmış.Bu mirasın ev arsa alması için ortalama 300 bin tl olması lazım. Koy belgesini ortaya. Ama pek hesap tutmuyor gibi.

7- Bağ evine harcadığın para ufak para. Ben değil senin esnaf arkadaşların söylüyor tepeden tırnağa daha yeni tadilat yaptırdığını. Yaptığın masraf dahil bu küçük basit bağ evi olarak reklam yaptığın bağa hiç yerini görmeden 100 bin tl veririm. Hemen alabilirim. Ama satamazsın çünkü hesap tutmaz.

8- Kazayı Ocak 2010 tarihinde yaptın. Arsayı 2009'da aldım demişsin. Hesap da tutmuyor tarih de tutmuyor.

9- Mutfak dolaplarından bahsetmemişsin hangi firma ve nasıl hangi iş karşılığında yaptırdığını

10- Aylık kredi kartlarının ekstrelerinden bahsetmemişsin

11- Valla şöyle yuvarlak hesap taksitlere bakarsan tüm aile bu kadar malı mülkü edinmek için yemeden içmeden kredi taksidi ödeseniz hiç bir şey olmasa boğazınıza harcayacağınız parayı bir yerden çalmanız lazım. Daha aldığın telefonları sormuyorum.

12- Beni esnafa sor demişsin kime sorayım Külcü’nün TV19’unun ortakları olan iş verdiğin esnaflara mı sorayım? Şıracının şahidi bozacı

13- Külcü’nün adamı Ömer Balaban’ın inşaatından 200 bin tl peşinat vererek aldığını iddia ettikleri evi de sormuyorum.

Şimdi bu nasıl bereketli bir para ki yemeden içmeden kendi kendine ev alıyor arsa alıyor araba alıyor? Ben bu kadar bereketli kendi kendine mal mülk alan parayı birinde daha gördüm onu daha sonraki zamanlarda yazacağım.

Tutmuyor Mustafa Ercan hesap tutmuyor.”

TV19 VE ORTAKLARI
Ünal Ateş’in gündeme getirdiği bir başka konu da Çorum’un yerel televizyonu olan TV19’du. Ateş’in iddialarına göre, TV19’un ortaklarıyla belediyeden ihale alanlar aynı kişiler.

“Hadi bakalım Külcü’nün ekibi Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan Murat Erdem hesabını verin bu aktardığınız paraların” diyen Ateş şunları kaydetti:

“TV19’a ortaklar ile belediyeden ihale alanlar aynı isimler. Bu ortaklar ile kimlerin ticari ilişkileri var. Kesinlikle araştırılmalı

HİSSESİ OLAN KİŞİLER

1. Bekir Kılıç
2. Mehmet Numan Sezer
3. Mehmet Sayan
4. Ekrem Demirten
5. Mustafa Mertek
6. Mehmet Ali Yıldırım
7. Metin Özler
8. Beytullah Kılıç
9. Abdulkadir Kirdaban
10. İrfan Yaşar
11. Tayyar Atakan Akman
12. İsmail Hakkı Melendiz
13. Emre Gözübüyüklü
14. Latif Aksoy
15. Hamdi Özseçer
16. Ferudun Batan
17. Abdullah Eker
18. Şükrü Gayı
19. Lütfü Karakuş
20. Abdullah Ateş”

“ALDIĞINIZ VİLLALARI UNUTTURAMAZSINIZ”
“Çaldıkça zenginleştiniz, zenginleştikçe çaldınız. Şimdi birileri ortaya çıkarınca zorunuza gidiyor” diyen Ünal Ateş, şunları söyledi:

“Ünal ateş sadece hakkın hukukun işlediği yerde susar. Birilerini aratarak fetöye yaptığınız ortadan kaldırdığınız imha ettiğiniz projeleri kapatamazsınız. Birilerini aratarak belediyeye aldığınız damatları, gelinleri eşinizi dostunuzu unutturamazsınız sayın Yabacıoğlu. Birilerini aratarak baskı yaparak aldığınız villaları unutturamazsınız sayın Erdem

Belediyeye sıfır Ford kamyon aldırıp promosyon olarak gelen kamyonları beton fabrikasına kaydırarak milletin parasını peşkeş çekemezsin sayın Zahir.

Koltuğu kaybetmemek için tüm pis işlere imza atanlar.

Tüm iddialarımın araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunun bakalım kim haklı kim haksız görelim.

Bu düzen böyle gitmez bir gün gelir birisi çomağı sokar.

Hiçbir şey sizin için eskisi gibi olmayacak.”

(Haber Foto: Ünal Ateş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler