Çözüm iradesine saldırı İZLE

"Çözüm iradesine saldırı" İZLE

İçişleri Bakanı Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten patlamalara ilişkin açıklama...

Ankara'daki eş zamanlı saldırıların ardından İçişleri Bakanı Güler ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, kameraların karşısına geçti. 

MUAMMER GÜLER:
"AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahıyla atılan patlayıcı isabet etmiştir. Sözkonusu patlamalarla ilgili olarak olayın vukuundan itibaren güvenlik bilgilerimiz çok yönlü araştırmayı sürdürmektedir. Şu anda 200 metre ötedeki bir parkın içinden atılan silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Olayın takibi sürdürülmektedir. Fail veya failler en yakın zamanda yakalanacaktır."
 
HÜSEYİN ÇELİK:
"Herkes şunu çok iyi bilmelidir, bu atılan bombalar ve lav silahları milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazla bir süredir üstlenen AK Parti'nin, demokrasi yolunda, hizmet yolunda gitmekten caydıramayacaktır. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu saldırı demokrasimize yapılmış olan bir saldırıdır. Hukuka yapılan bir saldırı olduğunu, çözüm iradesine yapılan bir saldırı olduğunu göstermektedir. Türkiye ne zaman irade ortaya koysa istikrarı bozmaya çalışıyorlar."
 
KARANLIKTAN KORKSAYDIK!
Tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyorum. Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıdan dolayı hükümetimize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlıktan yolan gece yolculuğa çıkmaz. Biz uzun yıllardan beri büyük mücadeleler vererek milletimizi aydınlık ufuklara taşımaya karar verdik. Türkiye Nevruz'a doğru gidiyor. Biz Nevruz'u yeni bir gün, baharın müjdecisi olarak görürürüz. Toprağa cemrenin düşmesi gibi gönüllere cemrenin düşmesini istiyoruz. Bu memlekette daha ileriye, daha mutlu haline getirmeye çalışıyoruz. 
 
HÜKÜMETİMİZ TEYAKKUZDADIR
Ama görüyorsunuz ki, bu huzur, barış ve irade birilerinin hoşuna gitmiyor. Birilerinin hoşuna gitmese de biz bu yolda devam edeceğiz. Teröre asla prim verilmeyecektir, boyun eğilmeyecektir. Bu kendi acziyetleridir, zavallılıklarıdır. Hükümetimiz her zaman olduğu gibi bugün de iradesini ortaya koymuştur, teyakkuzdadır. Bu tür gürültülere pabuç bırakılmayacaktır. Halkımızın haber alma hakkını kullandırmak üzere sizlere doğru bilgi verme düşüncesiyle huzurlarınızdayız. Yoksa bunlar kendileri bile bomba olup patlasalar milletin iradesini geriye çeviremeyeceklerdir. Birliğimizi, üniter yapımızı, huzurumuzu bozmaya çalışan şer güçlerle mücadelemiz devam edecektir. Biz korksaydık bugünlere gelemezdik. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. 
 
MUHALEFET SORUMLU DAVRANMALI
Böyle çapulculara meydanı bırakcak, fırsat verecek bir irade değiliz. Ben demokrasimiz, hukukumuz adına olup bitenlerin nahoş olduğunu ifade etmek istiyorum. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun, sayın Bahçeli'nin söylediklerini hepimiz duyduk. Böyle bir zamanda hepimizin milli bir duruş sergelemesi gerekiyor. Türkiye evlatlarının ölmemesi için ortaya bir irade koyarken bu kışkırtıcı üslup, tahrik edici dil çözüme katkı sağlamaz. Onların da bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekiyor. Birileri bu üsluptan cesaret alıyor. Bu tahrik edici üslup Türkiye'nin gündeminden çıkmalıdır. Hasseten siyasi parti liderlerini daha duyarlı olmaya, özenli bir dil kullanmaya davet ediyoruz. 
 
HEPİMİZ BU GEMİDE YOLCUYUZ
Biz bu gemide birlikte yolculuyuz. Bir zarar gelecekse hepimize dokunacak bir zarardır. Elbette sayın Başbakan ve AK Parti birinci dereceden sorumludur. Muhalefetin, STK'ların ve bu gemide yaşayanların herkesin sorumluluğu vardır ve biz herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Allah milletimizin yolunu açık etsin, partimizin yolunu açık etsin. Millet yoluna hizmet ederken herhangi bir zarardan ötürü çekilecek durumda değiliz. Çok şükür bu saldırılarda bir can kaybının olmaması hepimiz için en büyük teselli olmuştur. Çok ufak maddi hasarlara yol açmıştır. Milletimizi bir parça tedirgin ettiği için bu saatte halkımızı bilgilendirmek için bir ihtiyaç olduğuna inandığımız için huzurlarındayız. Herkese teşekkür ederim. 
 
video
 
MUAMMER GÜLER: BUNLAR DEMOKRASİ DÜŞMANI
Kesin olarak bir neticeye varmadıkça açıklama yapmıyoruz. Bunlar genel olarak demokrasi düşmanıdırlar. AK Parti demokrasinin kalesidir ve tabii ki hedef olması da doğaldır. Gündemde hangi süreç olursa olsun, terörle mücadelemizde tam gün mesai ve aynı kararlılıkla olacaktır. Her olayı aydınlattık inşallah bu olayı da aydınlatırız. 
 
HERHANGİ BİR GÖZALTI YOK İNCELEME SÜRÜYOR
Lav silahlarının yanında bazı bez parçaları vardı. Onu da arkadaşlarımı incelemeye aldılar. Bu tür olaylarda birçok örgüt maniplasyon amacıyla bu tür işler yapılabilir. Herhangi bir gözaltı yok. Teknik takip devam ediyor. Olay yeri inceleme, bomba imha ekipleri çalışıyor.
 
O ÖRGÜT BİLDİRİ BIRAKTI MI?
AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırının ardından yasadışı DHKP-C örgütünün olay mahalline bildiri bıraktığı iddia edildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, iddiayı yalanladı.
 
Patlamalardan kısa bir süre sonra AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter'da, "İlk bulgulara göre bombalama eylemlerinin gerisinde Esad destekli DHKPC gözüküyor!" diye yazmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler