Çukurcada askeri üsse saldırı, 1 asker şehit

Çukurca'da askeri üsse saldırı, 1 asker şehit

Hakkari’nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK’lıların saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Çatışmada 1'i kadın 4 teröristte ölü olarak ele geçirildi.

Teröristler saat 02.30 sıralarında ağır silahlarla ilçedeki 10 noktaya eş zamanlı saldırı düzenledi. İlçe Jandarma, emniyet müdürlüğü, emniyet lojmanları ve çok sayıda üs bölgelerine yönelik saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.İlk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Teröristlerin ilçe merkezinin karşısında bulunan tepelere doçka denilen ağır silahlar yerleştirdiği, saldırı sırasında roket atar ve el bombaları kullandığı öğrenildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, dün akşam Çukurca 49. sınır hudut taşından ilçeye sızmak isteyen bir grup PKK'lının askeri üst bölgeye saldırdığını, saldırıda bir askerin şehit düştüğünü, 6 askerin yaralandığını bildirdi.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmada 1’i kadın 4 PKK’lı terörist ölü ele geçerken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Hakkari Valisi Muamer Türker bölgedeki operasyonların sürdüğünü, yapılan arazi arama tarama sıralarında teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçtiğini söyledi. PKK’lı teröristler tarafından daha önce de saldırıya uğrayan ve 3 askerin şehit olduğu Asayiş Tepe’yi yine hedef aldıklarını belirten Vali Türker, teröristlerin attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğüne ait tel örgülere isabet ettiğini kaydetti.

BİNGÖL'DE DE 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bingöl'ün Ilıcalar beldesi kırsal kesiminde bir barınakta bir grup teröristin olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, sabah saatlerinde bölgeye operasyon düzenledi. "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden 10'u ölü, 2'si yaralı ele geçirildi. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, bölgede operasyon devam ediyor.

ACI HABER RİZE'YE ULAŞTI

Hakkari'de 6 askerin yaralandığı çatışmada şehit olan onbaşı Metin Çetin'in, Rize'nin Yeniköy Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber Rize İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu tarafından verildi. Şehit haberiyle gözyaşlarına boğulan aileye Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu taziye ziyaretinde bulundu.

Baba Ahmet Çetin, oğluyla en son 2 gün önce telefonda görüştüğünü ve kendisine nöbette olduğunu söylediğini belirtti. Oğlunun öldüğü haberi kendisine verilmeyen, oğlunun yaralı olduğu bilgisine sahip olan anne Havva Çetin ise sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Çetin'in askerliğinin bitmesine 75 gün kaldığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın doğum yeri olan Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler