Çukurcada çatışma: 3 şehit

Çukurca'da çatışma: 3 şehit

Hakkari Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir karakol ile 2 karakolun üs bölgesine havan topu ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi. Çatışmada 6 terörist de öldürüldü. 

Alınan bilgiye göre Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jandarma Karakolu ve Karataş ile Gazitepe Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine sabaha karşı bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi. Havan ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemeye göre 3 askerin şehit olduğu öğrenildi. Saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldı.
 
Ailenin tek oğlu şehit düştü
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada Sinoplu Tankçı Er Bülent Yalçın (21) şehit düştü. Acı haber şehidin Sinop’taki baba evine ateş düşürdü.
 
İKİ YAŞINDA KIZI VARDI
Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın Antalya’nın Kepez İlçesinde oturan ailesine acı haberi, Merkez Komutanlığı’ndan gelen Albay, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Selma Yıldırım fenalaştı. Kalbinden rahatsız olan Selma Yıldırım olay yerindeki sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.
 
Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın eşi Gülistan Sevgi Yıldırım ise acı haberi Hatay’ın İskenderun İlçesinde aldı. Gülistan Sevgi Yıldırım, eşinin şehit haberi üzerine 2 yaşındaki kızı Sudenur ile birlikte Antalya’ya gelmek için yola çıktı.
 
KUZENİNDEN 15 YIL SONRA ŞEHİT DÜŞTÜ
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş 26 yaşındaki Fevzi Algönül’ün evine şehit acısı düştü. Algönül’ün dayısının oğlu Veysel Tekeli’nin de 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.
 
Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün şehit haberi, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesindeki baba evine ulaştı. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve vatandaşlar taziye için eve geldi. Şehit Algönül’ün babası Kudret Algönül, annesi Nurten Algönül ve ağabeyi Ömer Algönül, şehit haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu.
 
Memleketi Sinanpaşa’ya son olarak 10 gün önce ailesinin yanına izne gelen iki yıllık Uzman Çavuş Algönül’ün dayısının oğlu Veysel Tekeli’nin de 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.
 
İKİ AYRI BİRLİĞE EŞ ZAMANLI SALDIRI
 
Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde bulunan Darsinki Tepesi’nde konuşlu askeri birlik ile Karataş Jandarma Karakoluna bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.
 
Çukurca’daki saldırı, saat 22.00 sıralarında yaşandı. Bir grup PKK’lı, Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataj Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi’ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya, Çukurca 20’nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’ndan havan topları ve uzun namlulu silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1 saat süren silah sesleri ilçe merkezinden de duyuldu. Yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapılmadı.
 
TERÖR UZMANI EMRE USLU'DAN VAHİM İDDİA
 
Terör uzmanı Emre Uslu kendi kişisel sitesinde kaleme aldığı yazıda, geçtiğimiz cumartesi günü 70 - 80 kişilik bir PKK'lı grubun sızdığının tespit edildiğini ancak Uludere benzeri bir felaket yaşanmaması için ekstra hassas davranılması nedeniyle bu gruba müdahale edilmediğini ifade etmişti. Uslu bugün bu yazısı ile Hakkari'de yaşanan çatışmalar arasında bir bağlantı kurarak, "Müdahele edilmeyen PKK'lı grubun karakol baskınlarını gerçekleştirdiğini de ileri sürdü...
 
İşte Emre Uslu'nun yazısında o konuyla ilgili bölüm
 
Bu kapsamda yine geçen cuma cumartesi gecesi Hakkâri’nin Kuzey Irak tarafından 15 katırla birlikte sınırımıza doğru hareket eden 70-80 kişilik bir PKK’lı grubunun tesbit edildiği ancak İkinci Ordu’da görüntüleri izleyen uzmanlarla Ankara’dan izleyen uzmanların grubun PKK’lı olup olmadığı noktasında ihtilafa düştükleri, bunun üzerine Amerikalıların Predator gönderip izlemeyi devraldıkları ve aşağıdakilerin kim olduğuna ilişkin bilgi vermedikleri ifade ediliyor. Bu grubun katırlarla Docka silahlar taşıdığı, önümüzdeki günlerde Hakkâri’de Çukurca benzeri bir yerde büyük bir eylem yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.
 
70-80 kişilik PKK’lı grubunu tesbit eden askerî birimlerin bir hafta önce yaşadıkları MİT ajanı tarafından aldatılma girişiminin etkisiyle çok daha fazla dikkatli davrandıkları ifade ediliyor. Özellikle şu günlerde başlatılan alan hâkimiyeti konseptli operasyonları engellemek için devlet içinde çift yönlü çalışan istihbarat ajanlarının PKK liderlerinin yönlendirmesiyle değişik tuzakların kurulabileceğini düşündükleri belirtiliyor.
 
Bu kapsamda geçen on gün içinde bir Uludere faciasının kıl payı atlatıldığı, ve bunun etkisiyle de 70-80 kişilik bir PKK’lı grubun sınır dışındayken tesbit edilmesine rağmen ekstra dikkatli davranıldığından dolayı, ve ABD’nin doğru ve yeterli istihbaratı vermemesi nedeniyle sınırımızın içine geçtikleri, önümüzdeki günlerde eylem yapabilecekleri değerlendiriliyor.
 
 
 
ŞEHİDİN AFYON'DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 
 
 
 
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada Afyonkarahisar Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün şehit düştüğü bildirildi. 
 
Dün gece Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin Darsinki askeri üs bölgesi ile Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Üzümlü köyü yolunda bulunan Karataş karakoluna eş zamanlı ateş açtıkları, güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi ile çatışma çıktığı belirtildi.
 
10 GÜN ÖNCE AİLESİNİN YANINDAYDI
 
Çıkan çatışmada şehit olan Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün Sinanpaşa’daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve vatandaşlar taziye için eve geldi. Algönül’ün babası Kudret Algönül, annesi Nurten Algönül ve ağabeyi Ömer Algönül şehit haberi üzerine gözyaşlarına boğulurken, şehidin 10 gün önce ailesinin yanına izine geldiği bildirildi.
 
KUZENİ DE ŞEHİT DÜŞMÜŞ
 
İki yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan Fevzi Algönül’ün kuzeni Veysel Tekeli’nin de 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.
 
 
 
 
 
ANTALYA’YA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ 
 
 
 
Hakkari'nin Çukurcu ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Antalya'daki baba evinde üzüntü yaşanıyor.
 
Çukurca'daki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın (23) merkez Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde yaşayan annesi Selma ve kardeşine acı haber, askeri yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde verildi.
 
Şehit haberi üzerine binaya Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da şehidin evine geldi. Şehidin yakınları, ailenin ağlayarak görüntü vermek istemediklerini belirterek, basın mensuplarının evden görüntü almasına izin vermedi.
 
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, şehidin ailesini ziyaret ederek, "başsağlığı" diledi.
 
Bu arada kalp rahatsızlığı bulunan anne Selma Yıldırım, rahatsızlanması üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Evli ve 2 yaşında Sudenur isimli kız çocuğu babası olan şehit Fırat Yıldırım'ın ailesinin bir süre önce Diyarbakır'dan Antalya'ya taşındıkları öğrenildi.
 
Öte yandan şehidin Hatay'da bulunan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım'ın da şehit haberi üzerine Antalya'ya gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.
 
Babasının 19 yıl önce vefat ettiği öğrenilen şehit Fırat Yıldırım'ın cenazesinin yarın Antalya'da toprağa verilmesi bekleniyor.
 
 
 
 
 
AİLENİN TEK OĞLU ŞEHİT OLDU
 
16 Ekim 2012 Salı günü akşam saat 22.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki karakola eş zamanlı olarak ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışmada Sinop nüfusuna kayıtlı Tankçı Er Bülent Yalçın şehit oldu.
 
Askeri yetkililer, acı haberi vermek için şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine geldi. Bülent Yalçın’ın şehit olduğu haberi Sinop İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Binbaşı Eyüp Aktaş tarafından baba Murat Yalçın’a verildi. Acı haberle yıkılan aileye sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Murat Yalçın büyük üzüntü yaşarken, kız kardeşi Burcu ise sinir krizleri geçirdi. Sinop Devlet Hastanesi’nde çalışan anne Nevin Yalçın’a da oğlunun şehit olduğu haberi burada verildi. Anne daha sonra ambulansla eve getirildi. Bu sırada gözyaşları sel olup aktı.
 
Şehidin Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak’taki baba evine gelen vatandaşlar, aileyi teskin etmeye çalışırken, hain saldırıya da tepki gösterdi. İki kardeş ve evin tek oğlu olan Bülent Yalçın, bir süre Ayancıkspor formasını giymişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler