Çukurcada saldırı: 24 şehit! İZLE

Çukurca'da saldırı: 24 şehit! İZLE

Hakkari'nin Çukurca ilçesine teröristler saldırı düzenledi. Çok sayıda şehit ve yaralı var

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler gece saatlerinde çok sayıda yere silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 24 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü öğrenildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi merkezindeki güvenlik birimleriyle, sınırdaki askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.

PKK'lı kalabalık terörist grupları saat 01.00'den itibaren Çukurca ilçe merkezindeki polis ve jandarma birimleriyle, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Kekliktepe bölgesindeki askeri birliğe ağır silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Hakkari başta olmak üzere çevredeki birliklerden Çukurca'ya takviye gönderildi.

200 PKK'LI SALDIRDI
PKK'lı teröristlerin, önce Çukurca ilçe merkezindeki polis ve askeri alanlara, ardından da sınırın sıfır noktasında bulunan askeri birlik ve karakollara saldırı düzenlediği belirtildi. İlçe merkezi ile karakollara yapılan saldırının 200 kişilik bir PKK'lı grup tarafından gereçekleştirildiği öğrenildi.

TÜRK ASKERİ IRAK TOPRAKLARINDA
Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardından PKK'lı grubun özel birlikler tarafından takibe alındığı, 2 ayrı nokta sağlanan sıcak temasın ardından da Özel birliklerin bu iki noktadan sınırı geçerek Irak topraklarına girdikleri belirtildi. Reuters haber ajansı Hakkari'deki kanlı saldırının ardından Türk askerinin sıcak takip için sınırı 3-4 kilometre geçtiğini duyurdu. Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarının da sınır bölgesine yöneldiği öğrenildi.

ÇUKURCA'YA GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA
Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardandan Çukurca ilçe merkezine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı.

KAZAN'DA OPERASYON
Bu arada en çok kayıpların olduğu Işıklı bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde de yoğun bir operasyon sürdürülüyor. Kobra tipi helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyon özel birlikler tarafından yürütüyor.

KOMUTANLAR ÇUKURCA'DA
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının incelemeler yapmak için bölgeye gittiği bildirildi. Öte yandan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu saldırıyı değerlendirmek üzere bir araya geldi.

PKK KAMPLARI BOMBALANIYOR
PKK'nın Çukurca'daki saldırılarının ardından Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları, PKK'nın Kuzey Irak'taki en büyük kamplarının bulunduğu Kandil, Zap, Hınere, Hakurk, Metina, bölgelerine bomba yağdırdı. Özellikle Zap bölgesindeki PKK kampları yoğun bombardıman altına alırken, Çukurca'daki saldırıdan sonra Kuzey Irak topraklarına kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için jandarma özel harekat birlikleri karadan takip operasyonu başlattı. Kuzey Irak'a Nazdur, Serzere ve Güzereş bölgelerinden giren birliklerlerle PKK'lı teröristler arasında çatışmalar sınır kesimi üzerinde sürüyor.

Çukurca saldırısını düzenleyen PKK'lıların, Irak topraklarındaki Kandil, Hakurk ve Hınere'den sonra irili ufaklı birçok kampının bulunduğu ve Hakkari bölgesine giden PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı Zap bölgesinden geldiği ifade edildi. Çukurca'daki saldırının ardından PKK'lılar Kuzey Irak'taki kamplarına kaçtığı belirtilirken, askerlerin takibini önlemek için mayınlı tuzaklar kurduğu ve 2-3 kişiden oluşan pusular kurduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uçarbirlik harekatı ile helikopterlerle sınırın Irak tarafındaki  stratejik alanlara da özel eğitimli komandolar indirdiği kaydedildi. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi PukMedia'da Türk savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığı duyurdu. Sitede savaş uçaklarının Kandil, Hınere, Metina, Hakurk ve Zap bölgesini yoğun bombaladığını bildirdi.

21 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, Hakkari ve çevresinde 21 PKK'lının öldürüldüğü öğrenildi. (DHA)

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Mürselin Tan, sabah erken saatlerde yaptığı ilk açıklamada Çukurca'daki hain saldırıda 24 şehit, 18 yaralı olduğunu bildirdi.

Mürselin Tan, ''Çukurca'da saat 00.45 civarında terörist saldırısı meydana geldi. İlk tespitlerimize göre 24 şehit, 18 yaralı var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Güvenlik görevlilerinin sevk edildiği Çukurca'da güvenlik kontrol altına alındı. İlçede şu anda durum sakin. Bakanlarımız arasında konuyla ilgili toplantı yapılıyor. Detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler