Çukurcada şehid olan asker Çankırılı

Çukurca'da şehid olan asker Çankırılı

Çukurca'da nöbet kulübesine düşen yıldırım, Çankırılı Metehan Alpkaya'yı şehid ettti.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde nöbet kulübesine yıldırımın isabet etmesi sonucu yaralanan iki askerden Çankırı-Orta ilçesi Kanlıca köyü nüfusuna kayıtlı Metehan Alpkaya şehid oldu.

metehan-asker-resim-04.jpg

NÖBET KULÜBESİNE İSABET ETTİ
Dün akşam, ilçeye bağlı Işıklı köyü Gezgintepe askeri üs bölgesinde bulunan nöbet kulübesine yıldırım isabet etmesi sonucu yaralanan ve helikopterle Hakkari Askeri Hastanesine getirilen askerlerden Metehan Alpkaya, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı.

Şehid asker Alpkaya'nın cenazesinin, Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından ailesinin yaşadığı şehir olan Bursa'ya gönderileceği ve burada defnedileceği öğrenildi.

metehan-asker-resim-06.jpg

SON DAKİKA
Sözcü18 haber merkezi Bursa'daki acılı Alpkaya ailesine ulaştı. Nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düşmesi sonucu şehid olan Metehan Alpkaya'nın babası Hasan Alpkaya 1975 yılında yaşadığı Orta ilçesi Kanlıca köyünden Bursa'ya göç etmiş. Halen Osmangazi ilçesinde yaşayan aile hayatını kuruyemişçilik yaparak kazanmakta.

Üç kardeşten ortanca olan şehid Metehan Alpkaya'nın abisi Fikri Alpkaya'nın askerlik görevini yeni tamamladığı, kardeş Metehan'ın ise tezkeresine 4 ay kaldığı öğrenilirken, askerlik öncesi uğraşıları içerisinde hip hob müzik olduğu ve bu dalda albümler hazırladığı öğrenildi. Şehid er Metehan Alpkaya'nın seslendirdiği hiphob müziğinden örneği içeren ve kendisinin oynadığı bir video-klibi sizlere sunuyoruz.

Şehid er Metehan Alpkaya'nın cenazesi yarın (pazar) Ulucami'de kılınacak öğle namazına müteakip Bursa Şehidliğinde defnedileceği öğrenildi.

er-cukurca-alpkaya-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler