Cuma namazında olay! İZLE

Cuma namazında olay! İZLE

Fatih camiinde cuma namazı sırasında beklenmedik bir olay yaşandı.

Cuma hutbesi okunduğu sırada minbere gelen ve yüksek sesle bağıran bir kişiye cemaat müdahale etti.
 
İmamın Cuma hutbesini okuduğu sırada minberin önüne gelen bir kişi “Ben askerim. Ümmeti Muhammed bana sahip çıksın. Söyleyeceğimi söyleyeyim giderim” diye bağırdı.
 
Bu sırada cemaat şahsa tepki gösterip üzerine yürüdü. Hutbesini bitiren imam cemaati sakin olmaya davet ederken “Muhterem cemaatimiz güvenlik güçlerimiz halleder. Allah rızası için ön tarafı boşaltın ki namazımızı kılalım” dedi.
 
Güvenlik görevlilerin müdahalesiyle şahıs dışarı çıkartılırken namaza devam edildi. Olay Cuma namazını canlı yayınlayan TV Net kanalı ekranlarına saniye saniye yansıdı.
 
İŞTE O ANLAR...
 
video
 
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:
 
"Bugün Fatih Camiinde Cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak ben askerim diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami Okuyucu isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır."
 
PSİKOLOJİK PROBLEMLERİ VAR
Cuma namazı vaazı sırasında yaşanan olayda, ayağa kalkarak bıçak çeken Selami O.’nun psikolojik problemlerinin olduğu öğrenildi. 40 yaşındaki Selami O.’nun ailesiyle Fransa’da yaşadığı, yapmadığı askerlik görevini yerine getirmek için Türkiye’ye geldiği belirtildi. 
 
Edinilen bilgiye göre, Fransa’da 3 yıl hapis cezası yatan Selami O. askerlik için Türkiye’ye geldi. Askerliğini yapmak için Amasya’ya giden Selami O. saçını kestirmek istemediği için birliğinde problem yaşadı. Psikolojik problemleri olduğu tespit edilen Selami O. sevk edildiği askeri tabiplikten 3 ay hava değişimi raporu aldı. Selami O.’nun İstanbul’da bir akrabasının yanında kaldığı öğrenildi. 
 
13920131610368012.jpg
 
Öte yandan edinilen bilgiye göre, cami içersinde önce bıçak çeken "Beni dinleyeceksiniz" diye bağıran Selami O.’nun ardından bıçağı arka cebine koyduğu belirtildi. Daha sonra Selami O’nun cemaatten bazı kişiler ve güven timleri tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen Selami O.’nun Merkez Komutanlığı’na götürülecek 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler