Cumhurbaşkanı adayının seçim vaadi: Kuma!

Cumhurbaşkanı adayının seçim vaadi: Kuma!

Kazakistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adaylarından biri ilginç bir vaatle yarışıyor: Bekar kadınlara kuma olma vaadi.

Kazakistan'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adaylarından biri ilginç bir vaatle yarışıyor: Bekar kadınlara kuma olma vaadi.

Amantay Asilbek, Orta Asya ülkesi Kazakistan'daki genelde sonucu tahmin edilebilir olan seçimlerine biraz da olsa renk (!) kattı.

Geleneksel Kazak giysileriyle boy gösteren Asilbek, yerel bir dergi olan Adem ile röportajında, "Kazakistan'da çok fazla bekar kadın var ve bu ulusal bir trajedi, çünkü potansiyel anneleri kaybediyoruz. Çok eşlilik bence bu sorunu çözer" diye konuştu.

70 yaşındaki Asilbek kendisinin de ikinci eş düşündüğünü belirterek, "Genç kızlar sık sık evime geliyor, benim eşim olma hayalini kuruyorlar. Ama hiçbiri karımın 'kabiliyet testinden' geçemiyor" diyor.

Asilbek'e göre Kazak havası erkeklerin ileriki yaşlarda bile güçlü olmalarını sağlıyor.

70'lik aday, "Kazak bozkırlarının ilk zamanlarından beri, yaşlı erkekler seksenlerine doksanlarına kadar çocuk sahibi olabilmiştir. Çünkü tabiata yakınlar, erkekler güçlerini kaybetmiyor"diyor.

İslami ve milliyetçi bir platformda kampanya yürüten, Asilbek'in siyasi yaşamı nükleer ve diğer konularda ciddi kampanyalar yürüterek başlamış. İlk kez başkanlık yarışına girme denemesi 1998'de, ama reddedilmiş. 2005'te yarışabilmiş, ama pek oy toplayamamış. Şimdi de 3 Nisan'daki seçime kadar kampanyasını sürdürmesi zayıf bir ihtimal olarak görülüyor. Kazak dilinde yeterliliğini kanıtlayacağı zor bir testi geçmesi (ki bu engel çok sayıda adayın baştan elenmesine neden oluyor) ve en az 90 bin imza toplaması gerekiyor.

Kaynak: gazeteport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler