Cumhurbaşkanı Çankırıya bereketiyle geldi

Cumhurbaşkanı Çankırı'ya bereketiyle geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı ziyaretini gerçekleştirdi.

Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankırı’ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önümüzdeki yıllarda Çankırı’da endüstrinin daha da gelişeceğine inandığını belirtti. Kuvvetli yağışa rağmen Çankırılıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül; altyapısı, hızlı gelişen sanayisi, köklü tarihi ve Ankara’ya yakın olma avantajıyla Çankırı’nın geleceğinin parlak olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN
ÇANKIRI ZİYARETİ İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR - TIKLA

Cumhurbaşkanı Gül, programı çerçevesinde ilk olarak Çankırı Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde sevgi gösterileriyle kendisini bekleyen vatandaşların yanına giden Cumhurbaşkanı Gül, Çankırılılar'ın sorunlarını dinledi.
 
 
cankiri-gulziyaret-sozcu-resim-111.20121109011013.jpg
 
“ÇANKIRI’DA BİRÇOK ŞEYİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRMEKTEN
BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUM”
 
Cumhurbaşkanı Gül, valilikte yaptığı açıklamada, Anadolu’nun güzel illerinden Çankırı’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dışişleri Bakanı ve milletvekili olduğu dönemlerde geldiği Çankırı’yı, Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bazen Ankara’ya çok yakın olmanın avantajı da dezavantajı da oluyor. Her zaman rahat gidebiliriz dediğimiz için belki biraz gecikmiş oldu, ama bu gelişimde, Ankara’dan buraya gelene kadar birçok şeyin değiştiğini görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.
 
cankiri-gul-resim-113.jpg
 
“ANKARA İLE ÇANKIRI’NIN BİRLEŞMESİ HERHALDE BİR RÜYA OLMAYACAK”
 
Önümüzdeki yıllarda Çankırı’da daha büyük sanayi yatırımlarıyla, endüstrinin çok daha geliştiğinin görüleceğine olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül “Ankara ile Çankırı’nın birleşmesi herhalde bir rüya olmayacak. Çünkü zaten ilçeler, yol üstünde çok güzel imkânlar var. Bütün illerimizde olduğu gibi burada da böyle büyük bir canlılığı görmekten büyük bir memnuniyet duydum” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında, yağışlı havaya rağmen kendisine gösterilen coşku ve misafirperverlik için tüm Çankırılılar'a teşekkür etti.
 
38 ÖĞRENCİYE BURS
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da yaptığı açıklamada, “28 yıl sonra Çankırı’ya şeref vermeniz münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum” dedi ve Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti dolayısıyla Çankırı Üniversite Vakfı aracılığıyla 38 öğrenciye bir yıl boyunca aylık 150 liralık burs verileceğini, Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin arkasındaki alana da 5 bin fidan dikildiğini söyledi.
 
 
ÇANKIRILILARDAN YOĞUN İLGİ
 
Programı çerçevesinde valiliğin ardından belediyeye geçen Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine yolda aracından inerek vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Gül, altyapısı güçlenen Çankırı’nın giderek daha fazla cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.
 
Kuvvetli yağışa rağmen kendisini bekledikleri için vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’dan kent merkezine gelene kadar her şeyin geliştiğine ve güzelleştiğine tanıklık ettiğini belirterek, “İnanıyorum ki birkaç sene sonra buralar çok daha fazla gelişecek. Ankara ile Çankırı’nın arasının birleşmesi, göreceksiniz, çok uzun sürmeyecek. Hemşerilerinizin birçoğu Ankara’da yaşıyor, oradan buraya göç olacak göreceksiniz” dedi.
 
“ANKARA’YA YAKIN OLMANIN AVANTAJLARINI TOPLAMA DÖNEMİ GELDİ”
 
Konuşmasının ardından Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “İnanıyorum ki Ankara’ya yakın olmanın avantajlarını toplama dönemi geldi artık. Daha önceki yıllarda Ankara’ya yakın olmanın dezavantajını yaşadı Çankırı. İnsanlar daha çok Ankara’yı tercih ettiler. Bana verilen bilgilere göre Ankara’da her 20 kişiden biri Çankırılı. Dolayısıyla orada büyük bir güç var demek ki” dedi.
 
“NE KADAR VİZYONER BİR BAKIŞ OLURSA
ŞEHİRLERİN GELECEĞİ DE O KADAR GÜZEL OLUR”
 
Şehirleri, belediye başkanlarının imar faaliyetlerinin ve yolların güzelleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Ne kadar vizyoner bir bakış olursa şehirlerin geleceği de o kadar güzel olur. Ama iyi imar yapılmaz ve iyi planlama olmazsa şehirlerin geleceği problemli olur. O bakımdan belediyelere çok önem veriyorum. Son dönemlerde yerel yönetimler ve belediyelerle ilgili çok güzel yasalar da yapılıyor. İnanıyorum ki bütün bunlar, şehirlerimizi daha yaşanır ve vatandaşların mutlu bir şekilde hayat sürdüğü şehirler haline getirecektir” dedi.
 
ZİYARET ANISINA 100 BİN AĞAÇ VE 2 BİN ÖĞRENCİYE YARDIM
 
Çankırı Belediye Başkanı Dinç de yaptığı açıklamada, 28 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı ağırlamaktan duydukları onuru dile getirerek, ziyaret anısına beş bölgede 100 bin ağaç dikileceği, 2 bin öğrenciye 100’er liralık elbise kuponu dağıtılacağı bilgisini verdi.
 
GARNİZON KOMUTANLIĞI ZİYARETİ
 
Çankırı Belediyesi’nin ardından, 28’inci Mekanize Piyade (Barış Gücü) Tugay Komutan Yardımcılığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Kurmay Albay Özkan Ulutaş tören mangasıyla karşıladı.
 
“ANKARA’NIN HİNTERLANDI ÇANKIRI’DAN BAŞLAR”
 
Cumhurbaşkanı Gül ile Bayan Gül onuruna Çankırı’da bir öğle yemeği verildi. Şehrin ileri gelenleri, STK temsilcileri, iş adamları ile şehit yakını ve gazilerin de katıldığı yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı’nın sanayi gelişimi ve köklü tarihine vurgu yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında şehit aileleri ve gazilere “Hoş geldiniz” diyerek ülke için en değerli varlıklarını verenlerin bu toplantılara şeref kattığını söyledi ve Cumhurbaşkanı olarak Çankırılılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
“ÇANKIRI BÜYÜK BİR DİNAMİZM TAŞIYOR”
 
Cumhurbaşkanı Gül, yetkililerinden aldığı bilgilerden Çankırı’nın büyük bir dinamizm taşıdığını ve geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gördüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, “Şimdiye kadar Çankırı, Ankara’ya göç verdi. İnanıyorum ki, buradaki bu güzel gelişmeler, şehrin altyapısının gelişmesi, güzel sanayi tesislerinin gelmesi ve kaliteli okulların açılması buraya tekrar nüfus getirecektir. Önümüzdeki yıllarda buralar, çok daha güzel olacaktır. Ankara ile Çankırı’nın birleşmesi çok uzun sürmez” dedi.
 
“KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİMİZ ÜLKEMİZİN ZENGİNLİĞİDİR”
 
Türkiye’nin her yerinde ayrı bir güzellikle karşılaşılabileceğini, ülkenin herkesin olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı olarak bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Hakkâri’ye giderseniz oranın dağları, görünümü... Burası ne kadar güzel yer dersiniz. Bazı sıkıntılar bitmiş olsun, inanın insanların koşarak gideceği yerlerdir. Karadeniz, Akdeniz ayrı, Trakya farklı. Anadolu’nun içi çok daha farklı… Büyük bir ülke, büyük bir nüfusumuz, çok değişik kültürlerimiz var.”
 
“DAYANIŞMAMIZI ÇOK DAHA GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİR”
 
Türkiye’nin büyük bir imparatorluğun mirasını, nüfusunu, geleneklerini, zenginliğini, renklerini aldığını ve Türkiye Cumhuriyeti olarak bunları taşıdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bütün bunlar bizi büyük ve güçlü bir ülke yapıyor. Onun için bizim dayanışmamızı çok daha güçlendirmemiz gerekir. Cumhuriyetin 89. yılını yaşıyoruz ve demokrasimiz, hukuk nizamımız giderek çok daha derinleşiyor, gelişiyor” dedi.
 
ÇANKIRI’DA SANAYİNİN GELİŞİMİ
 
Çankırı’nın ilçelerinin de sanayileştiğine dikkat çeken ve Türkiye’nin en büyük fabrikalarından bazılarının bu kentte bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Sakarya ve Kocaeli’nin, İstanbul’un hinterlandı olduğunu, Ankara’nın hinterlandının da Çankırı’dan başladığını belirtti.
 
ÇANKIRI’NIN KÖKLÜ TARİHİ
 
Anadolu’nun fethi ile alınan ilk şehirlerden birinin Çankırı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, köklü tarihi ile dikkat çeken Çankırı’daki üniversiteye “Karatekin” adının verilmesinin bir hatıraya saygı gösterilmesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı’nın çok sayıda devlet ve iş adamı yetiştirdiğini, nüfusu küçük olsa da bu kişilerin şehrin derin kültür ve tarihinin göstergesi olduğuna işaret etti. Kimsenin baskısı olmadan gönülden gelerek yapılan hayır işlerinin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, Çankırılı iş adamlarını, yakından bildiği hayırseverlikleri dolayısıyla kutladı.
 
Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül yemekte, şehit aileleri ve gazilerin oturduğu masalara giderek ailelerle sohbet etti.
 
KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
 
Çankırı’daki temasları çerçevesinde Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü’nü de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteye gelişinde, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş tarafından karşılandı.
 
YARENLER TARAFINDAN ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
 
Üniversite ziyaretinin ardından Çankırı Kalesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, yarenler tarafından çiçeklerle karşılandı. Yaren kıyafetli Çankırılılarla fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte, Alpaslan’ın Anadolu’nun fethi ile görevlendirdiği “Çankırı Fatihi” Emir Karatekin’in türbesine giderek incelemelerde bulundu.
 
HAZIMİYE MEDRESESİ ZİYARETİ
 
Daha sonra Buğday Pazarı Hazımiye Medresesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Yerel kültür müzesi olarak kullanılan medresede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e, Çankırı’nın Âhilik çerçevesinde oluşan “yarenlik geleneği” hakkında bilgi verildi.
 
CUMHURBAŞKANI GÜL, “BAŞ YAREN” İLAN EDİLDİ
 
Yaren odası olarak adlandırılan bölümde geleneksel yaren fesi giyen Cumhurbaşkanı Gül’ü Belediye Başkanı Dinç, “Baş Yaren” ilan etti. Medrese içindeki tuz odasını da gezen Cumhurbaşkanı Gül, medresenin yanındaki Buğday Pazarı Camisi’nde de incelemelerde bulundu.
 
Çankırı programı çerçevesinde Şabanözü’ne hareket eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, başta Eldivan ilçesi olmak üzere yol boyunca vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı.
 
 
ERNA-MAŞ SANAYİ TESİSİ’Nİ ZİYARET
 
Çankırı’da son olarak Şabanözü ilçesinde hizmet veren Erna-Maş tesislerini ziyaret eden ve tesisler hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’ya döndü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler