Cumhurbaşkanı yerine başkan seçseydik

Cumhurbaşkanı yerine başkan seçseydik

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Cumhurbaşkanı yerine başkanı seçmiş olsaydık, Türkiye bugünkü kaosu yaşayacak mıydı? Yaşamayacaktı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye, yapmak isteyenlerle bozmak isteyenler arasında bir çatışmanın, sıkıntının sürecini yaşıyor. 10 Ağustos 2014′te, Cumhurbaşkanı yerine başkanı seçmiş olsaydık, Türkiye bugünkü kaosu yaşayacak mıydı? Yaşamayacaktı” dedi.

Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP Osmangazi İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, AKP’nin kurulduğundan beri verdiği sözleri tuttuğunu, tutmaya da devam edeceğini söyledi.

Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinin sonucunda AKP’nin, mazlum ve mağdurların beklentisini yakalayamamasının,  üç kelimenin zafiyetinden kaynaklandığını belirterek, “Ya samimiyetimizde, ya gayretimizde ya da birlik ve beraberliğimizde bir zayıflama olmuştur” ifadesini kullandı.

Nefsinin sesini dinleyenlerin ülkede kargaşa meydana getirmeye çalıştıklarını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Biz onların düştüğü yanlışa düşemeyiz. Türkiye, yapmak isteyenlerle bozmak isteyenler arasında bir çatışmanın, sıkıntının sürecini yaşıyor. Biz AK Parti kadroları olarak milletimizi daha çok kucaklayarak, daha iyi, güzeli, gelişmişini, medenisini yapma gayreti içindeyiz. Bu örnekleri çoğaltarak, milletimizle güçlü yolculuğumuzu yapabilmemiz, kuruluş felsefemizin özüdür, ruhudur, tohumudur. Bundan sonraki süreçte de bu yolculuğu, bu anlayışla devam ettireceğiz.”

CUMHURBAŞKANINI DEĞİL DE BAŞKANI SEÇMİŞ OLSAYDIK
Müezzinoğlu, 10 Ağustos 2014′te Cumhurbaşkanı yerine başkanın seçilmesi halinde Türkiye’nin bugünkü kaosu yaşamayacağı görüşünü dile getirerek, şöyle devam etti:

“İşlerine gelmiyor. Bunun Almanya’nın, Fransa’nın, İsrail’in işine gelmemesini anlıyorum da ey CHP, MHP senin neden işine gelmiyor, onu anlamakta zorlanıyorum. Bu ülkenin başkanını seçerek hedeflerine yürümesi mi Türkiye’nin kazanımı? Yoksa koalisyonlarla ekonomik krizlerle, kendi içindeki çatışmalarla 1990 ve 2000′li yıllarda ödediği bedelleri bir daha ödeyerek sıradan bir ülke olması mı senin işine geliyor?”

Muhalefetin milletin kaderiyle oynamakta başarılı olduğunu belirten Müezzinoğlu, “İki aydır oynuyorlar, oynamaya gayret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, demokrasinin canına okumak adına her türlü tezgahın kurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

17-25 ARALIK’TA CHP NEREDE?
“17-25 Aralık’ta CHP nerede? O gayriyasal montaj kasetlerini izletiyor grubunda. O hakimler şimdi nerede? O gün o mahallenin kabadayısı savcı nerede? ‘Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi terk edecek, kaçacak’ diyen o savcılar nerede? CHP bunu sorabiliyor mu? Bir hafta oldu, Gürcistan’, Ermenistan’a Almanya’ya niye gidiyorsun Cumhuriyet’in savcısı? Sen nasıl Cumhuriyet’in lekesi olursun? Bunu soruyor mu? Böyle bir derdi var mı? Yok.”

Daha sonra Müezzinoğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda (BESOB) düzenlenen AKP Nilüfer İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler