Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Savcılara AÇIK MEKTUP!

Bir önceki yazımda yani "Çakma Şerif Taytıs ve Taş Okey Turnuvası" başlıklı yazımın yayımlanmasından sonra, okuyucumuz tarafından yazıya yapılan "yorum" hala kanımı dondurmaya devam ediyor. Bakın, okuyucum göndermiş olduğu yorumunun bir bölümünde neler söylüyor:

"Çankırı Valiliği görevine 8 Ocak 2009 tarihinde başlayan Şemsettin Uzun, daha sonraki günlerde ilde görev yapan bürokratlarla yaptığı bir toplantıda 'Çankırı için çok üzgünüm ama bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış, hep geri kalmış. Benim olduğum yerde hep 1.lik olur. Benden önceki Ali Haydar Bey, valilik özel hesabından 876 milyarlık bir açıkla koltuğunu teslim etti.' diyor!"

Yanlış duymadınız! “Benden önceki Ali Haydar bey, valilik özel hesabından 876 milyarlık bir açıkla koltuğunu teslim etti” (!)

Bu ülkenin Cumhuriyet savcıları, İçişleri Bakanı, Başbakanı ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı makamı! Sizlere sesleniyorum: Çankırı Valiliğinin başta 2008 yılı olmak üzere 2009 yılı hesaplarını incelemeye alınız! Hem de acilen!

”876 milyarlık bir açıkla koltuğunu teslim etti” (!)

Vay canına!

Peki, böylesi bir açıkla “Vali Şemsettin Uzun” koltuğu nasıl teslim aldı?

"876 milyar açıkla" teslim aldığı "hesaplar" konusunda nasıl bir soruşturma yaptı?

Nereye hangi ihbarlarda bulundu?

Yaptığı “ihbarla” halen Isparta Valisi olarak görev yapan Ali Haydar Öner hakkında herhangi bir soruşturma açıldı mı?

Çankırı Valiliği özel hesaplarında böylesi bir açık yaşanmış ve bu açığın bugünkü durumu ile ilgili "tespit" hiç vakit kaybedilmeden yapılmalı!

Bu konu bir an önce aydınlığa kavuşmalı… Hem de en acilinden…

*  *  *

Çankırı’da başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere toplam 50’ye yakın sivil toplum örgütünün oluşturduğu “Güç Birliği Platformu” adı altında bir gruplaşma (!) gerçekleştirildi.

Ve bu “güç birliği platformu”na da ara sıra Vali Şemsettin Uzun “başkanlık” ediyor!

Şimdi dikkat buyurun!

Buradan açıkça yazıyorum! Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’un da destek verdiği ”Güç Birliği Platformu"nun birincil amacı; Ak Parti Milletvekili Nurettin Akman’ın siyasi hayatını “bitirme” gayesi peşindedir!

Bu ifadeler bizatihi platformun kurucuları tarafından kapalı kapılar ardında defalarca “telafuz” edilmiştir! Bugün bile edilmeye de devam ediyor!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten başkanlığında Ak Parti Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ı TBMM’deki makamında ziyaret eden ve aralarında Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’nin de bulunduğu toplantıda Çankırı için istenilen “süt sığırcılığı desteği” ile ilgili olarak milletvekilinin takındığı "sözümona olumsuz" tavır sonucunda, toplantıdan çıkışta verilen “karar” ile oluşturulan “Güç Birliği Platformu”nun birincil amacı “Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ı Çankırı’da bitirme” amacı ve gayesi gütmektedir!

Ve böylesi bir amacı olan “platforma” başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun da bilerek ya da bilmeyerek destek vermektedir!

Sayın Vali Uzun, tamamen kişisel ve siyasi hesaplar üzerine kurulu böylesi bir “güç birliği platformuna” bu desteği verirken, öbür yandan da Çankırılı “üç buçuk sermayeye” basını daha doğrusu “Sözcü18.com”u “hedef” gösteren açıklamalar yaparak “çok zayıf bir ihtimal de olsa” bir şekilde doğabilecek ekonomik desteği kesme gayreti göstermektedir!

Bir önceki yazımda Sayın Vali Uzun’a seslenerek “Sakın ola ki su kaçırma” şeklinde bir telkinde bulunmuştum! “Gazeteciye hele hele bana malzeme verme” demiştim!

Çorap kaçtı!

Mevcut durum itibariyle Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, “Ali Haydar Bey, 876 milyarlık bir açıkla koltuğu teslim etti” cümlesiyle bu malzemenin kapağını açtı!

Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın siyasi hayatını “bitirme” göreviyle donanmış bir stk platformunu “desteklemesiyle” bu süreci de hızlandırdı!

Üstüne üstlük Ilgaz – Çankırı arasındaki 10 km’lik karayolunda müteahhit tarafından “tozu dumana karıştırılan 4.5 milyon TL"nin “birincil” sorumlusu olarak karşımızda!

Ve bütün bunlardan sonra Sayın Vali Şemsettin Uzun hala Çankırı’da!

Hem de emekliliğini hak edene kadar!

”Çankırı’ya deniz gelecek” (!) deseniz inanırım da, bu öngörüye tövbe billah inanmam!

Geçen kararname ile “kayığa binmiştin”, şimdi de kürekleri kendin çekiyorsun Sayın Uzun!

Bunu sen de biliyorsun!

*  *  *

Çankırı (Belediye) Spor, önümüzdeki sezona, acı deneyimlerinden çıkardığı dersle daha bir farklı hazırlanmakta. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen imza töreni ile takımın başına getirilen Hakan Yılmaz ve kulüp içerisinde yapılan yeni düzenleme, kulübün “kurumsallaşma” ve önümüzdeki sezon "daha da başarılı" olma yolunda attığı önemli adımların bir göstergesi.

Bununla birlikte Çankırı’nın “sorumsuz” sorumlularının Çankırı (Belediye) Spor’a karşı takındıkları ve “hainlik” derecesine kadar vardırdıkları tavırlar ise kara bir leke!

Özellikle Belediye Başkanı İrfan Dinç’in kulüple ilgili yapmış olduğu icraatler! Otobüs ve personel desteğini de geçtiğimiz sezonun ortasında çeken Başkan Dinç, şimdi de gözünü kulübün antrenman sahası olarak kullandığı Fatih Stadına dikmiş!

Elde ettiğim bilgilere göre sıcak saatlerde Fatih Stadı’nın kulübe tahsisini sonlandırma eylemini gerçekleştirecek olan Başkan Dinç, sadece ve sadece kişisel çıkarları uğruna kullanmaya başladığı makamını, onarılmaz yaralarla zedelemeye hızla devam ediyor!

Çankırı (Belediye) Spor, tüm imkansızlıklara karşın, Çankırı’yı profesyonel liglerde temsil etmenin gayretinde bulunurken, başta Belediye Başkanı Dinç ile birlikte, Çankırı’nın “sahte dinamikleri” takıma destek vermeyi bir yana bırakalım, adeta “köstek” olma durumundalar ve de oluyorlar!

Bugüne kadar sessizliğini koruyan Kulüp Başkanı Sevda Karaali Şireci’nin bütün bu olup bitenler karşısında “inatla” sürdürdüğü sessizliğine, doğrusunu söylemek gerekirse bir anlam veremiyorum!

Sabır taşı olsa çatlar!

Bu sayfalardan Başkan Şireci’ye sesleniyorum: Neden susuyorsun?

Takip ettiğim kadarı ile sayısız platformda başta Başbakan olmak üzere Ak Parti’nin üst düzey yöneticileriyle sık sık bir araya geliyorsun! Bunun ötesinde ulusal medya ile her an birliktesin… Daha doğrusu onlar senin peşinde!

TV ekranları ve gazetelerin önemli sayfaları karşında!

Çankırı’da neler oluyor neler bitiyor, çık anlat!

Kendin için değil, Çankırı adına, Çankırılı namına! Belediye Başkanı Dinç’in Çankırı (Belediye) Spor Kulübüne bugüne kadar "yapmış olduğu güzel icraatleri" (!) tüm ülke insanı öğrensin!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ve onun "işaretiyle" ve de "telkinleriyle" kulübü yönetenlerin bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan "başarılı icraatleri" (!) başta Çankırı kamuoyu olmak üzere ülke insanının bilme hakkı, sizlerin "susma hakkınızdan" çok daha öndedir...

Konuyla ilgili olarak yapacağınız açıklamaları merakla bekliyoruz Sayın Şireci...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.