Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili siyasilerin ve de stk başkanlarının yayınladıkları 'kutlama' mesajları...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın
Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:

"Sevgili Gençler, Kıymetli Çankırılılar,

Bugün, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı 'Milli Mücadele'nin meyvesi olarak tabir edilen, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 90. yılına kavuşmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
 
Cumhuriyet; yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişin destansı hikâyesi, ecdadımızın ihyâsı, bizler için feyz ve ilham vesilesidir. Hiç şüphe yok ki Mustafa Kemal, ulusal kurtuluş mücadelesi için Samsun’dan yola çıktığında zihninde cumhuriyet kavramını şekillendirmişti. Bu idealini gerçekleştirmek için sağlam bir program hazırlamış, bu doğrultuda emin adımlar atılmış, nihayetinde bugünlere gelinmiştir. 
 
Cumhuriyet ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşamadır.
 
Cumhuriyet, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran, yepyeni ufuklar açan muhteşem bir olaydır.
 
Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır.
 
Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak irade ile kendi kaderini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur.
 
Sevgili Çankırılılar,
 
İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile taçlanmış, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı, devlet millet kaynaşmasını sağlamış Cumhuriyeti ileriye taşımak en temel ilkemiz olmalıdır.
 
Milletimiz sevinçte, zor günde ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. 
 
Cumhuriyet, milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla yazdığı eşsiz bir destandır.
 
Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır.
 
Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır.
 
Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır.
 
Kıymetli Çankırılılar,
 
Bugün açıkça görülmektedir ki  devlet halkın devletidir, yönetimin kaynağı millet iradesidir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' anlayışı devletimizin ve idaremizin her noktasında kendini hissettirmektedir.
 
İşte tüm bunların sayesindedir ki, bugün Türkiye, İslâm dünyasındaki tek laik ve demokratik Cumhuriyet, çağdaş bir ülke, bölgesinde hatırı sayılan güç, bir istikrar abidesi ve Avrupa Birliği’ne aday ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır bir medeniyet olma yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir.
 
Cumhuriyetin çağdaşlaşma projesi sayesinde; Türkiye 90 yıl gibi kısa bir sürede, demokratik bir toplum haline gelmeyi başarmıştır. Bundan sonraki hedefimiz demokratik bir bilgi toplumu oluşturmak olmaktır.
 
Cumhuriyet bir büyük dönüşüm, hayatın her alanını kapsayan, bir zihniyet devrimidir. Cumhuriyet, dünya ile birlikte düşünebilmek, zamanın ruhunu yakalayabilmek, evrensel uygarlığın ortak dilini konuşabilmektir.
 
Türkiye Cumhuriyeti devleti, dev eserler inşa etmiş, ülkeye tarihinin en mamur dönemini yaşama imkânı sağlamıştır.
 
Cumhuriyetin başarıları her türlü övgünün üzerindedir.
 
Çok kıymetli Çankırılılar, hanımefendiler, beyefendiler,
 
Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı seviye, hepimize heyecan ve ümit vermeli, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, milletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemelidir.
 
Cumhuriyetimizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve tüm kesimler tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu, Cumhuriyetin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir.
 
Türk milleti Cumhuriyetle mutludur.
 
Ve milletimiz, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincindedir.
 
Bu anlamlı günde, hep beraber elele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı tüm değerlere sahip çıkalım.
 
İsteğim; barıştır, birlik ve beraberliktir. Bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, bizlere, cumhuriyetimizi ve bu güzel Vatanı armağan eden, Ülkemiz ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için, canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet dilekleri ile anıyor, gazilerimize minnet ve şükran duygularımı sunarken, büyük Türk Milleti’nin ve siz Çankırılılar'ın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."
 
AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun
Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:
"Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın yıl dönümüne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Demokrasi ve Milletimizin karakterine uygun en iyi idare biçimi olarak değerlendirilip tercih edilen bu yönetim şeklinin, bu gün baktığımızda ne kadar isabetli bir tercih olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır. Bu dönemde demokratikleşme icraatlarımızla cumhuriyetimizin yapısını güçlendirme ve rejimin tüm kurumları ile işlerlik kazanmasına yönelik çalışmalara hükümetimizce halen devam edilmektedir.
 
Bu duygularla  Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, bütün hemşehrilerimi sevgi ve hürmetle selamlarım."
 
Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu'nun
Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:
 
"Ülkemizin hükümet şeklini belirleyen ’Cumhuriyetin’ ilanının 90. yılını kutluyoruz. Büyük bir ressamın yarım bıraktığı bir resim gibi karşımızda duran Cumhuriyeti anlamak ve içselleştirmek bu ülkede yaşayan her yurttaşın birinci ve öncelikli görevi olmalıdır. Resmin geri kalan kısmını aslına uygun olarak çizebilmek için hafızamıza sahip çıkmalı, Cumhuriyetin bu ülkede yaşayan herkese eşit yurttaşlık hakkı verdiğini unutmamalıyız. Cumhuriyeti unutmak, bilgisizliğe, bilgisizlik belirsizliğe ve bu belirsizlik de Cumhuriyeti nereye gideceği belli olmayan bir değişime götürecektir.
 
Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."
 
AK Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı
Şevket Koç'un Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı:
 
"Tüm Çankırı'lı hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet bayramınızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Milli Mücadele ruhunu Anadolu’ya taşıyanları ve bu topraklar için canlarını veren isimsiz bütün kahramanları rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler