Cumhuriyet resepsiyonu iptal!

"Cumhuriyet resepsiyonu" iptal!

24 askerimizin şehid edilmesi ve Van'da yaşanan deprem iptali getirdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ülke gündeminde ard ardına gelen üzücü olaylar nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan "resepsiyon" programını iptal etti. Valilik Basın Bürosundan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Ülkemizde son günlerde artan terör olayları ve Van İlimizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 88.Yıldönümü Kutlama Programı çerçevesinde her yıl yapılan Cumhuriyet Gecesi (Resepsiyon) programı bu yıl yapılmayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

kriz-masasi-valilik-resim-05.jpg

VAN'DAKİ DEPREM GECE 21.30'DA TOPLANTIYI GETİRDİ

23 Ekim 2011 günü saat 13.41’de Van İlinde 7.2 büyüklüğünde yaşanan deprem nedeniyle Çankırı Valiliğinde Kriz Masası oluşturularak deprem bölgesine neler yapılabileceği değerlendirildi.

Vali Vahdettin Özcan başkanlığında dün gece saat 21.30’da yapılan toplantıya, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şakir Uslu, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Karakoç, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu ve Kızılay Başkanı Muzaffer Gülburun katıldı.

Vali Özcan, “Van İlinde yaşanan deprem nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Elimizden gelen ne varsa, bizden istenilen her ihtiyacı Çankırı olarak karşılayacağız. Çankırı olarak biz de deprem bölgesinde bulunuyoruz. Bu yaptığımız toplantıda hem Van için neler yapabiliriz, hem de kendi İlimizde olası depreme ne kadar hazırlıklıyız bunun değerlendirmesini yapacağız” dedi.

Kriz toplantısına katılan kurum amirleri, kendi kurumları bünyesinde neler yapılabileceği konusunda Vali Özcan’a bilgi takdim ettiler.

Vali Vahdettin Özcan, “Çankırı Valiliği ile Van Valiliği arasında 2009 yılında imzalanan Karşılıklı Yardım ve İşbirliği Protokolü çerçevesinde bizden talep edildiğinde arama kurtarma personeli, hasar tespitinde çalışacak teknik personel ve iş makinelerini bölgeye göndermek için tüm hazırlıklarımızı yapalım. Şabanözü Kaymakamımız Van Eski Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş arkadaşımızı göreve çağırdılar, hemen gönderdik. Kamuda görevli arkadaşlarımızdan ya da sivil toplum kuruluşlarından görev almak isteyen olursa gönderebiliriz. Şu an itibari ile 2 doktor ve 11 yardımcı sağlık personeli görevlendirildi, deprem bölgesine ulaştılar. 3 Uzman Doktor ve 1 psikolog olmak üzere 4 doktorumuz daha yola çıktı. Onlarda hava yolu ile en kısa zamanda ulaşıp, yaralılara sağlık hizmeti sunacaklar” dedi.

Vali Özcan, “24 Ekim itibari ile Yardım Kampanyası başlatıp, biz de Çankırı olarak deprem bölgesinde yaşayanların sıkıntılarına bir nebze olsun katkıda bulunacağız. Tüm Çankırılıları bu kampanyaya katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler