Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümü mesajları

Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümü mesajları

Çankırı Valisi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajları yayımlıyorlar.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yılönümü münasebetiyle yayımladığı mesaj:

"Sevgili Gençler, kıymetli Çankırılılar;

Bugün, Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek Cumhuriyet tacını başımıza takışımızın 88. yılına kavuşmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyet; egemenliğin kayıtsız, şartsız millette olduğu bir yönetim biçimidir.

Cumhuriyet; tarih boyunca hür doğmuş, hür yaşamış, bayrağına kendi kanının rengini vermiş, düşmanlarının çelik zırhlı duvarlarına karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, Türk Milletinin yüzyıllar boyu özlemini çektiği bir rüyanın sonucudur.

Bundan 88 yıl önce büyük fedakârlıklarla kazanılan milli mücadele davasının, demokrasiyle kucaklaştığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu bu anlamlı gün, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiğini ve halkın kendi yönetiminde doğrudan söz sahibi olduğunun açık bir ifadesidir.

Adı Cumhuriyet olup, gerçek anlamıyla olması gereken Cumhuriyet anlayışından çok uzakta bulunan yönetimlerin nasıl birer birer yerlerini yapılan devrimlerle yeni yönetimlere bıraktıklarını  son dokuz  aydır canlı örnekleriyle görüyoruz.

İşte bireyi vatandaş, toplumu ulus durumuna getiren 88 yıllık Cumhuriyet’imizin en belirgin ve olmazsa olmaz yanı onun  “Demokratik Cumhuriyet” niteliğidir.

Bilindiği gibi dün,  başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere atalarımızın gerek cephede gerekse mecliste vermiş olduğu bağımsız devlet mücadelesini maalesef bugün içte ve dışta olmak üzere askeriyle, polisiyle, siviliyle millet olarak yine vermekteyiz. Şunu unutmamak gerekir ki hiçbir gücün; Alpaslanların, Fatihlerin, Mustafa Kemallerin, Sütçü İmamların, Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Yanık Eminelerin yurdu olan ve sağlam temellere dayanan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmasına ya da bölmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biz bu gücü, damarlarımızda akan asil kandan almaktayız. Cumhuriyet’i korumak ve devam ettirmek bizim görevimiz olmalıdır.

Sayın hemşehrilerim, Sevgili Gençler,

Bugün açıkça görülmektedir ki devlet halkın devletidir, yönetimin kaynağı millet iradesidir.  'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' anlayışı devletimizin ve rejimimizin temelini oluşturur.

İşte tüm bunların sayesindedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün uluslararası alanda Dünyanın gelişmekte olan sayılı ülkelerinden olup, demokratik yapısıyla bölgesinde dikkate alınması gereken en önemli aktör durumuna gelmiş, Dünya Devleti olma yolunda  da kararlılıkla ve emin adımlarla ilerleme  göstermiştir. Şüphesiz ki bu durum birilerini rahatsız etmektedir.

Bu arada yakın zamanda terör olaylarında şehit düşen vatandaşlarımızı rahmetle anarken, Van ve çevresinde meydana gelen deprem münasabetiyle de tüm milletime başsağlığı, yaralılara acil şifa ve sabır diliyorum.

Bu anlamlı gün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun."

CHP İL BAŞKANI FİKRET TATLICI'NIN MESAJI

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda "Atatürk’ün 'Benim en büyük eserim' diye nitelendirdiği Cumhuriyeti ve eserlerini korumak, yüceltmek, aydınlığını sonsuza kadar yaşatmak her yurttaşın temel ödevidir." dedi. Tatlıcı'nın yazılı mesajı şöyle:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet’imizin 88. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız. Ulu Önderimiz, devletimizin yönetim şeklinin 'Cumhuriyet' olması fikrini, Cumhuriyetin eşitlikçi, özgürlükçü ve uygar bir yönetim şekli olması dolayısı ile benimsemiştir.

Cumhuriyet, halkın kendi kendisini yönetmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme haklarının olduğu bir yönetimdir. Ulusun, temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir.

Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” diye nitelendirdiği Cumhuriyeti ve eserlerini korumak, yüceltmek, aydınlığını sonsuza kadar yaşatmak her yurttaşın temel ödevidir.

88. Yılını yaşadığımız Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Türk Milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, Cumhuriyet idealinin temel amacıdır.

Ulusumuzu aydınlığa çıkaran ve Cumhuriyeti bizlere armağan eden Ulu Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onları saygı ile anıyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Cumhuriyet Bayramını, birlik ve beraberlik içinde, daha büyük coşku ve heyecanla kutlama dileği, Cumhuriyetin temel ilkelerini yaşatma azim ve kararlılığı içinde, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlarım."

AK PARTİ İL BAŞKANI SALİM ÇİVİTCİOĞLU'NUN MESAJI

"Değerli hemşerilerim;

Her yıl coşku ile kutlamaktan mutluluk duyduğumuz ve bu yıl da yıl dönümünü kutlamayı planladığımız , fakat Rabbimizden gelen bir doğal felaket ve birliğimize kast edenlerin gerçekleştirdiği terör eylemi sonucu erteleme ihtiyacı duyduğumuz  Cumhuriyetimiz 88 yaşında.

Bildiğiniz gibi dünya üzerinde en iyi yönetim şekli olarak tescillenmiş ve bu  yönetimle yönetilemeyen ülke insanlarının özlemini çektiği Cumhuriyet yönetimini Atamız bize 29 Ekim 1923 tarihinde hediye etti ve Cumhuriyetle İslamiyetin uyumunu en iyi sağlayan ülke olarak diğer İslam ülkelerine model ülke olma şansını verdi. Kendisine minnetarlığımızı bir kez daha ifade ediyor ve buruk da geçse tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor. saygılar sunuyorum

Salim ÇİVİTCİOĞLU - Ak Parti İl Başkanı"       

ÇANKIRI BAROSU'NUN MESAJI

"CUMHURİYETİMİZİN 88. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ AÇIKLAMASI

Genç Cumhuriyetimizin 88. yıldönümüne ülkemizde meydana gelen başta eşkıya saldırıları ve Van depremi olmak üzere bir kısım acı verici olaylar ile girmiş bulunmaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Cumhuriyeti ilan ederken hissettikleri heyecan ve duygular neyse bizlerde Çankırı Barosu olarak aynı duygular içerisinde Cumhuriyetin kazanımlarını savunmaya, Laik, Demokratik, sosyal hukuk devleti değerlerine bağlı kalmaya devam edeceğiz.

Vatan uğruna can veren şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor. Tüm vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

 Av. Erkan KÖROĞLU
 ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI"                                            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler