Cumhuriyetin Diva'sı Müzeyyen Senar son yolculuğunda

Cumhuriyetin Diva'sı Müzeyyen Senar son yolculuğunda

Tedavi gördüğü hastanede pazar günü hayatını kaybeden Türk sanat müziğinin en duayen ismi Müzeyyen Senar, son yolculuğuna uğurlanıyor.

97 yaşında vefat eden Müzeyyen Senar, Bebek Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

Senar'ı son yolculuğuna uğurlayacak sanatçı dostları ve yakınları Bebek Camisi'nin avlusunu doldurdu. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Muazzez Abacı, Senar'ın fotoğrafını öptü ardından gözyaşlarına boğuldu. Süper Star Tarkan ustasına son görevini yerine getirmek için oradaydı.

tarkan-senar-cenaze-resim-02.jpeg

GÖZLER SİYASİLERİ ARADI
Ancak Cumhuriyet'in Diva'sı olarak anılan usta sanatçının cenazesine hiçbir partiden siyasinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 

muazzezabaci-sozcu-resim-02.jpg

Törene katılan Muazzez Abacı, Senar'ın tabutunun başında duran fotoğrafı öptü. Gözyaşlarına hakim olamayan Abacı, güçlükle ayakta durdu.

BAKAN ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müzeyyen Senar’ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Çelik’in mesajı şöyle:

“Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır.
Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler