Cumhurun elini sıkan elden öğrenciye şiddet iddiası

Cumhur'un elini sıkan el'den öğrenciye şiddet iddiası

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşanan olay eğitim camiasının gündemine bomba gibi düştü.

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşandığı iddia edilen olay başta Milli Eğitim Müfettişleri olmak üzere Cumhuriyet Savcılığını da harekete geçirdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Anadolu İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde yaşanan olay şöyle gelişti:

İddialara göre Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmenlerinden Mustafa K., okulun yemekhanesinde tartışmaya girdiği 12-A sınıf öğrencisi İ.M'ye sözlü ve fiili tacizde bulundu. Öğretmeni tarafından fiili taciz edilen öğrenci İ.M doktora çıkarak durumu ile ilgili rapor aldı ve bunu idareye bildirdi.

Olayların karşılıklı ithama dönüşmesi ve ortada bir sağlık raporunun bulunması sonrasında konuya müdahil olan okul yönetimi durumu önce İl Milli Eğitime bildirirken, raporlu öğrenci İ.M de hakkını cumhuriyet savcılığında aramak zorunda kaldı.

Edinilen son bilgilere göre öğrenci velisinin savcılıktaki şikayeti geri aldığı, İl Milli Eğitim müfettişlerinin soruşturmayı sürdürdüğü, savcılığın da şikayet geri alınsa dahi yaşanan olayın soruşturmasını "kamu davası" açısından halen sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan sözlü ve fiili tacize uğrayan Anadolu İmam Hatip Lisesi 12-A öğrencisi İ.M'nin geçen yıl düzenlenen 17-18 yaş güreş müsabakalarında sikletinde ikinci olduğu öğrenildi.

ÖĞRETMEN MURAT K.
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE
CUMHURBAŞKANI'NIN HUZURUNDAYDI

Öğrencisi İ.M'ye sözlü ve fiili tacizde bulunduğu iddia edilen Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmeni Murat K., 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her ilden seçilen "başarılı öğretmen"lerle birlikte Ankara'da Çankırı'yı temsil etmiş, sırasıyla, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve son olarak da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilen heyette yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler