Damadını Obama ile tanıştırdı

Damadını Obama ile tanıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeye, damadı olmasından başka bir özelliği bulunmayan Berat Albayrak'ı da aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi boyunca dünya liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Bu görüşmeler kapsamında ilk buluşma ise ABD Başkanı Barack Obama ile yapıldı. Erdoğan, Obama ile görüşmesine damadı olan AKP İstanbul Milletvekili Berat Albayrak’ı da aldı.

HAKAN FİDAN DA LİSTEDE
Ayrıca görüşmeye; Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da katıldı.

EKONOMİNİN BAŞINA MI GETİRECEK?
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AKP’den İstanbul Milletvekili seçilen damat Berat Albayrak’ın başka bir titri ve görevi bulunmuyor. Buna rağmen Obama ile yapılan görüşmede bulunan heyete Berat Albayrak’ın da katılması, Erdoğan’ın damadını ekonomin başına hazırladığı şeklinde yorumlandı. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan yeni Bakanlar Kurulu’nda ekonominin kime emanet edileceği merakla bekleniyor. Kulislerde ya Davutoğlu’nun istediği isim olan Ali Babacan’ın ya da Erdoğan’ın isetediği damat Berat Albayrak’ın bu göreve getirileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın damadını Obama heyetine sokması, bu konuda Berat Albayrak’ın bir adım öne geçtiği şeklinde yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler