Darbe Komisyonunda not krizi!

Darbe Komisyonu'nda 'not' krizi!

Not iddiası ortalığı karıştırdı...

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş’ın, tanıklara not gönderip, yönlendirdiği iddiası ortalığı karıştırdı.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamlayıp raporunu yazdı ancak şimdi de ‘’Not krizi’’ çıktı. 
 
Eski Başbakan Tansu Çiller, ‘’Nimet Baş bana not gönderip, CHP milletvekili Mehmet Şeker’in bazı sorularına cevap vermememi istedi’’ açıklaması yaptı. Baş, bu iddiayı yalanlarken, CHP’li Şeker ise ‘’Baş’ın tarafsızlığının sorgulanması gerekir’’ dedi.
 
Tartışma Çiller’in açıklamaları ile başladı. Çiller, Başbakanlığı döneminde 700 kişilik özel örgüt kurduğu, nükleer madde ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı gibi iddiaların ortaya atıldığını belirterek ‘’ Deli saçması iddialar vardı. Meclis Komisyonu üyeleriyle görüşürken de Mehmet Şeker Bey bana bu tür sorular yöneltince, Nimet Baş bana (Cevap vermeyin, bunlar mesnetsiz iddialar) yazılı bir not gönderdi’’ dedi.
 
"NOTU AÇIKLASIN’"
 
CHP milletvekili Mehmet Şeker de bu açıklamanın ardından başkan Nimet Baş’ı aradı. Baş ‘’Kesinlikle not göndermedim’’ dedi. Şeker yaptığı açıklamada ‘’Böyle bir not varsa Sayın Çiller bunu kamuoyu ile paylaşsın’’ dedi ve şunları söyledi:
 
‘’Sayın Çiller’in böylesine önemli bir notu saklamış olması gerekir. Aksi halde iddiası mesnetsiz kalır. Böyle bir not varsa, Komisyon Başkanı’nın tarafsızlığı tartışılır. Nimet Baş bazı şeylerin açıklığa kavuşturulmasını engellemişse, komisyonun çalışmaları da komisyon Başkanı eliyle baltalanmış demektir” (Gazeteport)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler