Darbeci Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'ye 18 yıl hapis

Darbeci Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'ye 18 yıl hapis

Son dakika habere göre, darbeci general Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'nin yargılandığı davada mütalaasını sunan savcı, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Nazire Terzi, eşinin ölüm belgesinin sahte olduğunu düşündüğünü, GATA'ya da bu nedenle gittiğini öne sürerek, "23 Temmuz 2016'da doktor arkadaşlarla daha rahat görüşmek için doktor önlüğümü de giyerek GATA acile gittim. Raporu tanzim eden doktoru sordum. GATA'da tanımadıklarını söylediler" demişti.

Sanık Terzi, telefonunda bulunan programlara ilişkin, CoverMe ve KakaoTalk kullanmadığını, kullandığı diğer programların ise örgüte ait olup olmadığını bilmediğini iddia etmişti. Hakkında somut delil bulunmadığını, neyle suçlandığını dahi bilmediğini savunan Terzi, "Tek suçum Semih Terzi'nin eşi olmak" ifadesini kullanmıştı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanık Nazire Terzi, son söz olarak, "Beraatimi istiyorum. Silahlı terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme, anayasayı ihlal suçuna yardım etmekten Terzi'ye 18 yıl hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler