Davutoğlu: Bize söylesinler

Davutoğlu: Bize söylesinler

Başbakan Davutoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davuoğlu burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burada Davutoğlu'na bedelli askerliğe TSK'nın karşı olduğuna yönelik bir soru yöneltildi. Gazetecilerin bedelli sorusu üzerine konuşan Davutoğlu "Askeri kaynakların bir kaygısı, rahatsızlığı varsa gazetelere konuşmasına gerek yok bize söylesinler" dedi.

İşte o konuşma:

(Bedelli askerlik) ''Türkiye'de bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmeli. Öncellikle bir kaynağa göre verilen ve ismi belli olmayan haberler ibibar etmediğimi ve devlet geleneğimizde de buna yer olmadığını belirtmek isterim. Ayrıca TSK'dan da gerekli brigingleri alarak bu kararı verdiğimiz grup toplantıda açıklamıştım. Belirsiz anonim atıflara itibar edilmemelidir.''

GENELKURMAY BAŞBAKAN'A BAĞLI
Gazetelerde yapılan haberlere mesafeli yaklaşırım. Genelkurmay, Başbakanlık'a bağlıdır. Nihai karar siyasi irade milletindir. Bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmelidir. Kaynak çıkıp kendisi konuşur. Atıflarla yapılan haberlerin devlet geleneğinde yeri yoktur. Askeri kaynakların bir kaygısı, rahatsızlığı varsa gazetelere konuşmasına gerek yok bize söylesinler.

''YAŞ'TA BU KONU GÖRÜŞÜLDÜ''
"YAŞ'ta bu konu görüşüldü. Daha önce bana Savunma Bakanı tarafından gerekli brifingler verildi, Genelkurmay Başkanımız tarafından bilgiler aktarıldı, Cumhurbaşkanımızla istişareler yapıldı. Bu çerçevede YAŞ'ta konu ele alındığında zaten genel bir perspektifle bu konuda olumlu kanaatler ifade edildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler