Davutoğlu: Çankırı, Türkiye'nin çorbasının tuzu

Davutoğlu: Çankırı, Türkiye'nin çorbasının tuzu

Başbakan Davutoğlu, Pensilvanya'nın talimatıyla paralelcilerin HDP'li belediyeye gittiğini belirterek, "Nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından girer?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çankırı mitinginde halka hitap etti. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Kim işçi bayramını, Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutlamak isterse, yasal çerçevede meydanlar açık. Kim marjinal gruplarla Taksim'de ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinde kamu düzenini bozmak isterse, kesinlikle onlara fırsat vermeyiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, tuzuyla meşhur olan Çankırı'nın Türkiye'nin çorbasının tuzu olduğunu vurgulayarak, meydandakilere "7 Haziran'da ikide iki diyecek miyiz?" diye sordu.

Yeni Türkiye'nin kurulduğunu anlatan Davutoğlu, Çankırı Valiliği'ne girerken, bir Japon firması temsilcisi tarafından karşılandığı bilgisini paylaşarak, "Japonya gelip buraya yatırım yapıyor, Çankırılılar siz görüyorsunuz. Japon firmaları, yabancı yatırımı Çankırı'ya getiren kim? Sadece Türkiye'de değil, Çankırı'yı dünyada bilinir kılan kim? O zaman onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadelerini kullandı.

"Biz milletle açıktan konuşuruz, onlar ise kapalı kapılar ardında"

"Biz milletle açıktan konuşuruz, onlar ise kapalı kapılar ardında. Nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından girer?" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Pensilvanya'dan talimatla paralelciler HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı ile AK Parti'yi nasıl durdurabilirizi konuşuyor" dedi.

Başbakan Çankırı'ya helikopterle geldi

Ankara’dan helikopterle Çankırı’ya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Atatürk Stadyumu’na iniş yaptı. Cuma namazını kılmak üzere Ahmet Yesevi Camii’ne gelen Davutoğlu, cami çıkışında vatandaşları selamladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan Davutoğlu için cami giriş ve çıkışında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Çankırı Valiliği’ni ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra Belediye Meydanı’nda halka hitap etti.

Başbakan'ın Çankırı ziyaretinde 600 güvenlik görevlisi bölgede adeta kuş uçurtmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler