Davutoğlu’dan bedelli açıklaması!

Davutoğlu’dan bedelli açıklaması!

Davutoğlu: 1 Ocak 2015 itibarıyla 28 yaşından gün almış olanlara 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik getiriyoruz..

TBMM’deki grup toplantısında partililerine hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu toplantı öncesi gazetecilerin ‘bedelli askerlik’ sorusuna “Toplantıda sürprizlerim var” diye yanıtladı. Davutoğlu grup toplantısında “1 Ocak 2015 itibarıyla 28 yaşından gün almış olanlara 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik getiriyoruz” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle:

Hemen konuşmamın başında bir taziyeyle başlamak istiyorum, Mehmet Ali Şahin bey, adalet bakanımız meclis başkanımız olarak eşsiz bir yer edinmiştir, eşleri saniye hanımefendi geçtiğimiz hafta vefat ettiler, Allah rahmet eylesin. Vefatından bir gün önce şanlıurfa’da toplantıdaydık, kendisine sordum, keşke saniye hanımla beraber kalsaydınız diye “dava mühimdir” dedi ve özellikle de gençlere hepimize örnek teşkil eden bir davranış sergiledi. Bugün de bizzat geldi. Ben tekrar bütün dava arkadaşlarımız adına kendisine eşine rahmet diliyorum.

Yarın 3 aralık dünya engelliler günü. Engelli kardeşlerimiz burada. Biraz önce konya’dan 7 veya 8 yaşında elmas kızımız geldi, bütün engellilerimiz adına bana ve sizlere selamlarını iletti. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Aslında bu insani ve vicdani bir görev. Bütün AK Parti iktidarları döneminde gururla yaptığımız bir şey. 2010 yılında engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013’te özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 artırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Sadece Türkiye’de değil dünyada devrim mahiyetinde bir adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilere sahip çıktı. Ayrılan bütçeyi 83 kat artırdık. Çarpıcı bir rakam.

Türkiye bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir milletin devletidir bu devlet. 3,3 katrilyon lira ödeme yaptık sadece evde bakım hizmeti olarak. İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma için gerekli kararı alacağız. İşitme engelli kardeşlerimiz için işaret dilinin gelişmesine karar verdik. Engelli istihdamı bir başka karardı. Terk edilmiş durumda olmamalıydılar. Bu noktada çok geniş bir çalışma yürüttük. İlk defa engelliler için geçerli KPSS’yi gerçekleştirdik. Şimdi 34 bin 088 engelli memur olarak kadrolarda çalışıyor. Bu çerçevede bundan sonra da engellilerimiz için ne gerekiyorsa, bu salonu şereflendiren engelli kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.

KADIN KOLLARINA TEŞEKKÜR
Yine bu hafta 5 Aralık’ta, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanındığı günün yıl dönümü. Seçme ve seçilme hakkı için çaba sarf eden ve bu hakkı kullanan bütün vatandaşlarımıza saygılarımı iletiyorum. Kadınlarımız bu hakkı kullanarak siyasi hayatın içinde ne kadar yer alırlarsa, siyasi hayatımız zarafet ve nezaket kazanacaktır. Son yurt içi ziyaretlerimde bizi büyük bir heyecanla karşılayan kadın kollarımıza bir kez daha selam ediyorum.

Uyuşturucuyla mücadele… İlk bakanlar kurulunda sağlık bakanlığımızda yaptığımı çalışmalar sırasında uyuşturucuyla mücadele şurasını toplama kararı almıştık. İlk defa çok geniş katılımlı bir araya geldik. Çalıştaylar tertip edildi. Şu anda mücadele konusunda kapsamlı bir eylem konusunu hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede, önce Türkiye’nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde, tespit çalışması yapacağız. Mahallelere kadar ineceğiz. Daha sonra koruyucu anlamda atılacak adımların kapsamını genişleteceğiz. Okul ve çevresi tanımını da genişleterek tedbirleri tek tek hayata geçireceğiz. Bunun yanında, bunların ötesine geçen konularda önleyici tedbirleri artıracağız. Narko timler, uyuşturucu tacirlerinin bütün networkunu kesmeye, bağlantılarını yok etmeye kararlıyız. Bağları koparacağız ve terörist muamelesi yaparak birer birer üstlerine gideceğiz. Bu geleceğimizle ilgili bir meseledir. Hiçbir taviz söz konusu olmayacak. Bu aşamadan sonra uyuşturucu belasına tutulmuş kardeşlerimiz için kademeli bir strateji geliştirdik. 7-24 danışma hattı kurduk. Narko timler, amatemlerle tam bir uyum içinde örgütleneceğiz.

YAPISAL REFORM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Yapısal bir reform da gerçekleştiriyoruz. Her yıl uyuşturucuyla mücadele şurası kararları izleme komitesi toplanacak, Bülent Arınç başkanlığında koordinasyon üst kurulu oluşturuyoruz, ayrıca teknik kurul oluşturuldu. Her bir ilde uyuşturucuyla mücadele komiteleri, her bir mahallere narko timler kuruyoruz. Kesinlikle uyuşturucu Türkiye’de en kısa zamanda yok edeceğiz. Şu anda yüzde 2,7 civarında olan 15-24 yaş arası uyuşturucu kullanımı, alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018 yılında yüzde 1,5’e, 2023 yılında marjinal bir düzeye indirme durumundayız.

HALKIMIZLA YÜRÜYORUZ
Bir kez daha vurgulayarak uyararak söylüyorum, bir takım algı operasyonları karşısında milletimiz bilmelidir ki, Türkiye hem barbar Suriye’nin, hemde barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır. Türkiye, Kobani’de de Halep’te de Şam’da da nerede olursa olsun kim zulüm yaparsa yapsın, hangi niyetle yaparsa yapsın onun karşısında olmuştur. Mazlumun yanında olmuştur, olmaya devam edecektir.  Kim ne provokasyon yaparsa yapsın çözüm süreci inşallah başarıya ulaşacaktır. Bundan sonra da bölgeye yapacağım her ziyarette STK’larla buluşarak, çözüm sürecinin bütün halkımızla yürüdüğünü göstermeye devam edeceğiz.

Şanlıurfa, Erzurum, Kars, Kırklareli, güney sınırımızdan ta yemen’e kadar şehitlerimize kadar tüm halklara selam verdik. Kars’a giderek orta asya’ya semerkand’a kadar selam ilettik. Edirne’ye geldik Üsküp’e selam ilettik. Biz tek bir kesime hitap eden bir hareket değiliz, bütün vatandaşlarımızla kucaklaşan, kardeş halklara dostluk eli uzatan bir hareketiz.  Yine dikkatinizi çekerim ilk kongrelerimizi Erzurum’da başlattık. Erzurum kongresinin gerçekleştiği salona önce gittim, o ecdadın huzurunda, onların iznini alarak il kongremize öyle geçtim. Nasıl istiklal meşalesini yakmıştı, bizim Erzurum kongremiz de yeni Türkiye’nin ilk işaretlerinin verildiği mekan oldu. Balıkesir’e geçtik. Niye biliyor musunuz? Bir gün sabah doğu’da olacağız, akşam batı’da. Belki zor olacak ama herkese şunu göstereceğiz, her yerde varız, her yerde olmaya devam edeceğiz. Nakış nakış işleyeceğiz Türkiye’nin haritasını. Erzurum’dan niye Balıkesir biliyor musunuz? 23 Temmuz 1919’da Erzurum, 26 Temmuz’da da Balıkesir kongresi. Daha Atatürk Samsun’a çıkmadan, Vehbi bey 41 yiğit arkadaşıyla birlikte kuvayi milliyeyi ilan etmişti. İzmir işgal edilmiş, iki gün sonra Vehbi Bolak, alacamescit’te toplanıyor, allah huzurunda söz veriyor ve kuvayi milliye ateşini yakıyor. 23 Temmuz’da Erzurum’da doğulu yiğitler toplanıyor. Aynı günlerde aynı sesi veriyorlar bütün dünyaya.
Türkiye’yi gezin derken, sizi zora sokmak için söylemiyoruz. Bu olması gerekendir, bir gün anadoluda bir gün trakya’da. Ama her bir vatandaşımızın gönlüne girmedikçe Türkiye’de siyaset yapılamaz. Abbas Necati bey 23 temmuz 1919. Erzurum kongresine katılıyor, dersimli. Oradaki milli istiklal mücadelesine öncülük ediyor. Vehbi bolak bey, Balıkesir’de aynı yemini ediyor.
Şimdi bir bölgeyi bir bölgeden üstün görenlere soruyorum. Dersimli abbas necati ile Balıkesirli Vehbi beyi bir araya getiren ruhtan niçin rahatsızsınız? Bizim için çözüm süreci kuvayi milliye sürecinin devamıdır.

Çözüm süreci kuvayi milliyenin ayrılmaz bir parçası olarak, milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adıdır. Bunu anlatmaya devam edeceğiz. Maalesef muhalefetin genel başkanları, küçük hesaplar içinde, kendi dar mahallelerine konuşuyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun son demeçleri gerçekten ibretlik. HDP ile koalisyon sorularına cevap verdi. İzmir’e gidip ulusalcı olup, diyarbakır’a gidip başka bir dil kullanmak işte bu iki yüzlülüktür.

Bizim Erzurum’da ve Balıkesir’de Kars’ta Balıkesir’de konuşmamızı alsınlar, aynı dili konuşuyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Onlarsa farklı dillerle halkı bir şekilde oyalamaya çalışıyorlar. Yine kılıçdaroğlu, bir partiliye öfkeyle kızdıktan sonra dedi ki “bu partiye demokrasiyi ben getirdim” demek ki bu partide daha önce demokrasi yoktu. Bizim dediğimizi, bunu teyit ediyor.

BAYKAL’A SORMAK LAZIM
Sonra da Baykal’a sormak lazım, CHP’de demokrasi var mıydı yok muydu? Yaşayan genel başkanlara sormak lazım. İşte aramızdaki fark bu. O reddi miras eder, mirasıyla yüzleşmekten kaçınır. Biz AK Parti mirasını, bu milletin derin mirasını gururla taşıyoruz.

Şimdi bu vesileyle Anayasa Mahkemesi etrafında yapılan tartışmalar ve baraj konusuna değinmek istiyorum. AK Parti hiçbir baraj takıntısı olmayan bir partidir. Bu baraja rağmen, yeni Türkiye’nin fidanı olan AK Parti iktidara geldi. Her seferinde oylarımızı artırarak bugüne kadar geldik. Biz baraj falan tanımayız, sadece milleti tanırız.

GELİN BARAJLARI SIFIRLAYALIM
2013’de, sayın genel başkanımız, cumhurbaşkanımız çağrıda bulundu, gelin barajları sıfırlayalım, gerekirse dar bölgeye geçelim, daraltılmış bölge 3-5 arası baraj. Yada mevcut sistem. Hiçbir cevap vermedi diğer partiler. Tam bir sükut haline geçiştirdiler. Kendileri korkuyorlar, biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar, tekliflerimize cevap vermeyenlerdir. Ama bunun yanında, daha önce bu konuda AK Parti’nin milletvekilliği dahil temsili artırmak için teklifi oldu, iki karar var. 1995 AYM’nin aldığı karar. 2008’de de AİHM’in aldığı karar. Her ikisinde de bu talepler reddedildi. Hem türk hukuk sistemi tarafından, istikrar ile temsil arasında denge gözetmek amacıyla, hem de AİHM tarafından. Bu bir iç mevzuat hususudur denildi. Şimdi seçimlere  6 ay kalmışken bu tartışma neden başlatılır? Biz AYM’nin önüne gelen davaya bu çerçevede bakarak karar vereceğine inanıyoruz. AYM’nin dün yaptığı açıklama önemli bir mesajdır. Türkiye’de böyle bir siyasi dizayn yapılmasına izin vermeyiz. Seçimler vaktinde, hukuk kuralları içinde yapılacaktır. Yine sandıktan yine milletin iradesi çıkacaktır, başka bir irade çıkmayacaktır.

DOĞALGAZ İNDİRİMİ YETERLİ DEĞİL
Sayın Putin ile doğalgazdaki indirimin yeterli olmadığını konuştuk. Önümüzdeki günlerde bu indirimle ilgili gelişmeler olacak..

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bakanlar Kurulu’nda aldığımız kararla 1 Ocak 2015′te 28 yaşından gün almış olanlara bedelli askerlik imkanı getireceğiz. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemesiyle bu uygulamadan yararlanmış olacak. Bu imkandan yararlanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler