Davutoğlu'ndan iddialı açıklama

Davutoğlu'ndan iddialı açıklama

Davutoğlu: İktidar olamazsam 8 Haziran'da istifa edeceğim.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye meydan okudu. İktidar olamadığı takdirde 8 Haziran’da istifa edeceğini söyleyen Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş diyebiliyor mu? Diyemezler, çünkü iktidar olamayacaklarını biliyorlar” dedi.

Özel uçak ‘ANA’ ile beraberindeki eşi Sare Davutoğlu’ya Hatay’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu,  İtfaiye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de eşlik ettiği Davutoğlu, Hatay’ın Ortadoğu’ya örnek bir kent olduğunu belirterek, “Hatay’da olduğu gibi Halep’i, Lazkiye’yi, Musul’u, Bağdat’ı barış şehri yapın demeye, haykırmaya geldik. Bize hep örnek oldunuz ve destek oldunuz. Bugünlerde etrafımızda ateş çemberi var. Herkes zalimden kaçabilmek için sığınacak bir yer arıyor. Irak, Suriye, Libya, ateş çemberi içinde. Bunların içinde bir ülke var. Demokrasiyle, birliğiyle, beraberliğiyle ayakta. O ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bu topraklar merhamet topraklardı, bu topraklarda zulme izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Davutoğlu, Suriye’de bir zulüm yaşandığını, büyük katliamlar yapıldığını, kimyasal silah kullanıldığını, 400 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 5 milyon kişinin Suriye dışına kaçtığını söyledi. Türkiye’ye gelenleri kapıda bırakmadıklarını anlatan Davutoğlu şunları söyledi:

“Kapısına gelen mazlumu zalime teslim etmek bize yakışmaz. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki; ‘Bu Suriyelileri geri göndereceğiz’. Hataylılar, gelen Suriyelileri siz kucakladınız. Kılıçdaroğlu’na bunu demek kolay. Ne zaman kapımıza bir mazlum geldiyse soframızı onlara açtık. Hataylılar insanlık dersi verdiler. Hem zalim Esad’a insanlık dersi verdiniz. Şimdi de Kılıçdaroğlu’na insanlık dersi vermeye var mısınız? Kılıçdaroğlu’nun kalbi mühürlenmiş. Bahçeli’ye günlerce sordum. ‘Bayır Bucak’tan gelen Türkmenleri veremezsiniz’ dedi mi? Demedi. Biz onları zalim Esad’a teslim eder miyiz? 2011′de teravih namazından çıkanları kurşunladılar.  Suriye’ye gidip Esad’a bunları yapma dedik. Bizim sözümü dinleseydi bugün Suriye huzur içinde olurdu. Biz zalim kardeşimiz bile olsa o zalimle yolumuzu ayırırız. Kılıçdaroğlu milletvekili gönderdi, elini sıktırdı. Şimdi de işbirliği halinde. Suriyelileri geri göndereceğim diyor. Kim gelirse gelsin al bayrak gölgesinde olan herkes namusumuzdur, onurumuzundur. Siz Hatay’da insanlık dersi yazdınız. Bu insanlık karşısında ben de ismimi Ahmet Hatayi, Davut Hatayi koymak istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler