Davutoğlu’ndan “potansiyel şüpheli” açıklaması

Davutoğlu’ndan “potansiyel şüpheli” açıklaması

Başbakan Davutoğlu: Potansiyel şüpheli diye birisini tutuklayamazsınız.

Daha önce “canlı bomba suç işlemeden yakalanamaz” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu yine benzen açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin bu kez “Her zaman şüpheli olarak birtakım isimler tespit edilir. Kast ettiğim şey şu Türkiye demokratik hukuk devleti. Potansiyel şüpheli diye birisini tutuklayamazsınız. Türkiye antidemokratik bir ülke değil” dedi.

Özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara katliamındaki güvenlik ve istihbarat zafiyeti iddialarına yönelik soruyu yanıtladı.

Davutoğlu “Her zaman şüpheli olarak birtakım isimler tespit edilir. Kast ettiğim şey şu Türkiye demokratik hukuk devleti. Potansiyel şüpheli diye birisini tutuklayamazsınız. Türkiye antidemokratik bir ülke değil. ‘Muhtemelen suç işleyebilir’ diye gözaltına alınacak bir ülke değil. Her tutuklamanın delillendirilmesi lazım. Şunu kast ediyoruz: Hiçbir vatandaşın hukukunu zedelemeden takip edeceksiniz. Suça doğru gidiyorsa doğru zamanda yakalayacaksınız. ‘Şüphelendiğimiz adamı alırız’ deseydik Türkiye Suriye gibi algılanırdı.” dedi.

AKILLARA KUMPASLARI GETİRDİ!
Davutoğlu’nun bu açıklamaları AKP dönemindeki kumpasları getirdi. AKP ve Gülen cemaatinin ortaklaşa düzenlediği kumpaslarda; “darbe yapacaklar” diye düzmece delillere yüzlerce insanın hayatı karartıldı. Gazetecisinden askerine, polisinden akademisyenine kadar yüzlerce isim “şüpheli” diye tutuklanıp yıllarca hücrelerde tutuklu olarak kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler