Dayakçı kocaya 6 kurşun!

Dayakçı kocaya 6 kurşun!

Garsonluk yapan Esengül Yıldız, kendisini sürekli döven ve aldatan kocasını 6 kurşunla öldürdü.

Cesim Yıldız ile Esengül Yıldız Kars’ta görücü usulü ile evlenerek iki yıl imam nikahı ile yaşadı. Evliliklerinden 1 yıl sonra Mehmet Emin isimli çocukları dünyaya gelen karı-koca 20 Haziran 2008 tarihinde resmi nikah kıydılar. Evlilikten hemen sonra İstanbul Fenerbahçe’de Romantika adlı kafede garson olarak çalışan Cesim Yıldız ile Esengül Yıldız arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Esengül Yıldız kocası Cesim Yıldız tarafından sürekli şiddete maruz kaldı.

Korunma istemiş

Gördüğü şiddet üzerine Üsküdar’da bulunan karakollara ve Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kasten yaralama, ölümle tehdit ve hakaret suçlarından müracaatta bulunan Yıldız darp raporu aldı. Gördüğü şiddetin iyice artması üzerine Yıldız bir süre Üsküdar Kadın Sığınma Evinde kaldı. Yıldız daha sonra babasının Kars’ta bulunan evine yerleşti ancak bu defada Cesim Yıldız’ın ailesi karı-kocanın oğlu olan Mehmet Emin’i genç kadına göstermemeye başladılar. Yıldız daha sonra kocası Cesim’in kendisine boşanma davası açtığını öğrendi ve duruşmanın ilk celsesine katılmak için İstanbul’a döndü.

Kadınlarla fotoğraf delil

Esengül Yıldız savcılık tarafından alınan ifadesinde evlilik süresince yediği dayaklar, uğradığı hakaretler ve 2,5 yaşındaki oğlunun kendisine gösterilmemesi sonucu yaşadığı psikoloji nedeniyle, ayrıca olay günü kocası Cesim’in kendisine “Benden nafaka istiyorsun, hacizlik oldum, sana nafaka ödeyemem, o..çek git” dediği için cinayeti işlediğini anlattı. Yıldız ayrıca evliliği süresince kocasının eve arkadaşı olarak tanıttığı başka kadınlar getirdiğini, kocasının başka bir kadından çocuğu olduğunu öğrendiğini belirtti. Sanık Esengül Yıldız’ın avukatları Aydın Mollaoğlu ve Atakan Saraçoğlu Cesim Yıldız’ın başka kadınlarla çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundular. İddianamede Esengül Yıldız’ın “kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Yıldız’ın ayrıca “ateşli silahlar kanununa muhalefet ” suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Kafenin ortasında böyle vurdu

Olay günü Esengül Yıldız, Cesim Yıldız’ın çalıştığı Fenerbahçe’de bulunan Romantik Cafe’ye giderek Cafenin salon kısmında kocası Cesim ile konuşmaya başladı. Oğlunu isteyen Yıldız kocasının kendisine “Çocuğu vermem sana, onu hayatın boyunca bir daha göremeyeceksin. Beni hayatımda mutlu eden bir insan var, defol git hayatımdan pis o ...” deyince çantasınadn çıkardığı tabanca ile eşi Cesim’e 5-6 el ateş etti. Cesim Yıldız olay yerinde öldü. Olay anı ise saniye saniye kamera kayıtlarına takıldı.

kaynak: gazetevatan.com - elif altın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler