DDY hizmet alanı Çankırı dışına taşınıyor

DDY hizmet alanı Çankırı dışına taşınıyor

DDY'nin Çankırı'daki hizmet bölgesinin şehir dışına taşınması yönünde

ilk adım Çankırı Belediye Meclisinde atıldı. Alınan karara göre bölge üzerinde yapılacak plan tadilatları ile bölge şehrin en canlı noktası haline dönüştürülecek.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Ankara - Zonguldak arasında köprü görevi yapan Çankırı Garı ve hizmet bölgesi, yapılacak yeni düzenlemelerle şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek aktif sosyal alanlar, park, rekreasyon ve spor kompleksi, yürüyüş - koşu - bisiklet parkuru ile birlikte yeni konut + ticaret alanları, eğitim, kültür merkezi şeklinde yeniden planlanacak.

Konu ile ilgili olarak DDY yetkilileri ile yapılan görüşmelerde varılacak uzlaşma neticesinde yapılacak plan değişikliğinin her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir sonuca varılması yönünde gayret gösterildiği öğrenildi. Yapılacak değişiklikler içerisinde mevcut DDY hizmetlerinin görüldüğü alanın yer değişimi ile birlikte, yeraltına alınması gibi alternatiflerin değerlendirildiği öğrenildi.

Çankırı Belediye Meclisinin 6 Mayıs 2010 tarihli meclis oturumunda ele alınan ve meclisin bütün üyelerince verilen karar şöyle:

"Belediye Meclisi Gerekçeli İmar  Komisyonu raporu üzerinde yapılan müzakerede:

İlimiz Abdülhalikrenda Mahallesi şehir imar planının 1/2000 ölçekli  G31-D-18-A-2-A şehir imar planının 5.52000-5.52400 Y, 4.495600-4.496400 X koordinatları arasında kalan alanda mülkiyeti D.D.Y na ait alanda şehrimizin ihtiyaçlarına cevap verecek aktif sosyal alanları park, rekreasyon ve spor kompleksi, yürüyüş-koşu-bisiklet parkuru ile birlikte yeni konut + ticaret alanları, eğitim, kültür merkezi şeklinde yeniden planlanarak resmi kurumun uygun görüşü ile alanda plan tadilatı yapılmasına, değişikliğin 3194 sayılı imar kanunun 8/b maddesi gereğince onanmasına askı süresi sonunda 1/5000 ölçekli Nazım imar planına işlendikten sonra 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına işlenmesine, gereği için evrakın İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Planlama Bürosuna havalesine 06.05.2010 tarihinde toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler