Defnenin ölümünde suçlu yok!

Defne'nin ölümünde suçlu yok!

Defne Joy Foster’ın üzerinde tespit edilemeyen birine ait sperm bulunmasına ve olay günü evde başka iki kişiye ait DNA örneklerine rastlanmasına rağmen savcı takipsizlik verdi.

SUNUCU ve oyuncu Defne Joy Foster’ın gazeteci Kerem Altan’ın evinde ölümüyle ilgili olarak Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Kerem Altan’ın Kadıköy’deki evinde hayatını kaybeden sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster ile ilgili Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Kurulu’nca hazırlanan rapor geçtiğimiz hafta Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na ulaşmıştı.

İlaç ve alkol

Raporda, Foster’ın uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanmadığının belirlendiği, ölüm nedeninin ise “aldığı alkolün kolaylaştırıcı etkisi ve astım hastası olması sebebiyle, kanında bulunan ilaçların yan etkilerine bağlı olarak kalp ritmi bozukluğu” olarak ifade edilmişti. Bu rapor üzerine Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Davut Dağ, Kerem Altan’ın Defne Joy Foster’ın ölümünde herhangi bir kusurunun olmadığını belirterek “takipsizlik” kararı verdi.

Kıyafetinde sperm

Adli Tıp Kurumu raporunda Foster’ın kıyafetinde sperm örneğine rastlandığı, ama spermin, evin sahibi Kerem Altan’a ve olaydan sonra örnek alınan eşi Yasin Solmaz’a ait olmadığı anlaşıldı. Spermin bulunmasının yanı sıra raporda “Evden alınan DNA örneklerinde, biri kadın iki kişinin olay gecesi evde bulunduğu anlaşıldı” ifadelerine de yer verildi.

Evde olduğu belirtilen ikinci kişinin, kadın olduğu ise sigara izmaritlerindeki DNA örneklerinden anlaşıldı. Kerem Altan’a ait evde, kendisinden ve Defne’den başka iki kişinin daha varlığını ortaya çıkaran ve rapora yansıyan kanıtlarla, soruşturmanın daha da derinleşmesi bekleniyordu.

‘Evde kimse yok’ demişti

FOSTER’ın ailesinin avukatı Ayşegül Mermer, Kerem Altan’ın delilleri karartmaya çalıştığı iddiasıyla savcılığa dilekçe verdi. Kerem Altan’ın ifadelerinde evde Defne ve kendisinden başka kimsenin bulunmadığını söylemesi ve son bulunan delilleri gerekçe olarak gösteren Avukat Ayşegül Mermer savcılığın verdiği takipsizlik kararı ile ilgili şunları söyledi:

İtiraz edeceğiz

“Kararın hatalı olduğunu düşünüyoruz. Kerem Altan olay gecesiyle ilgili emniyeti yanıltıcı ifadeler vererek delilleri karartmaya çalışmıştır. Altan’ın bu ölüme pozitif bir katkısı olmasa dahi, yapması gereken bir davranışı yapmamasından dolayı ihmal nedeniyle olaya katkısı olduğunu düşünüyoruz. Takipsizlik kararı henüz bize tebliğ edilmedi. Tebliğ edildikten sonra süresi içinde Ağır Ceza Mahkemesi’ne bu karara karşı itiraz edeceğiz.”

kaynak: hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler