Delege ihraçcıları sandığa gömdü

Delege "ihraçcı"ları sandığa gömdü

MHP Çankırı İl Kongresi "ihraç"la başladı ve delegenin "ihraçcı"ları sandığa gömmesiyle sonuçlandı.

MHP Çankırı İl Kongresi sürpriz bir sonuçla tamamlandı. MHP delegesi "ihraçcılar"ı verdiği kararla sandığa gömdü.

İşadamı Muharrem Kıcıman'ın kongreye saatler kala alınan karar sonucu partisinden ihraç edilmesi ile başlayan MHP Çankırı İl Kongresi, delegenin sandığa giderek son dakikada "başkan adayı" olan Arif Soysal 475 oyun 294'ünü alarak İl Başkanı seçildi. Ali Acıbunar'ın listesi 173 oy alırken 8 oy da geçersiz sayıldı.

Yeni MHP Çankırı İl Başkanı Arif Soysal'ın listesinde yer alan isimler şöyle:

Yönetim Kurulu: Abdullah Celepoğlu, Adnan Kaymak, Ahmet Gezer, Ali Karsavuran, Hanife Mercankaya, Aydın Ayanoğlu, Cevdet Demirhan, Erdem Şanlı, Etem Korkmaz, Fatih Mehmet Kuş, Gülten Başyayla, Haşim Ordu, Hüseyin Çavdar, İsmail Karataş, Lütfi Ersoy, Mehmet Çemek, Metin Gül, Mustafa Nuhoğlu, Recep Gökmen, Mustafa Acar.

Disiplin Kurulu: Ahmet Hamdi Sarıkaya, Ahmet Ersoy, Fikri Demirok, Hazım Memiş, İrşadi Çağırkan, Mustafa Çağlar, Mustafa Yavuz.

Üst Kurul Üyeleri: Arif Soysal, Mustafa Horuz, Hasan Güler, Ali Gündüz, Yunus Doğan.

cankiri-mhp-yeni-yonetim-sozcu-resim-033.jpg

ACIBUNAR: BAŞARILI OLSAYDIK DELEGE BİZİ GÖREVDE TUTARDI

MHP Çankırı İl Kongresinde alınan sonuçla Başkanlık koltuğundan ayrılan Ali Acıbunar ilk açıklamasını Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaptı: Başarılı olsaydık delege bizi seçerdi.

Acıbunar, Vedat Beki'ye "Bizimle ilgili değerlendirmeyi siz aylar öncesinden yapmıştınız! Bizler sizin gördüklerinizi görememişiz. Bunu bugün anladım" dedi. Acıbunar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ve yönetimim başarılı bir icraat sergilemiş olsaydık delege bizi yeniden göreve seçerdi. Eğri oturalım doğru konuşalım; Demek ki başarılı olamamışız. MHP delegesini bizler ahbap çavuş ilişkisiyle belirlemedik. Ülkücü iradeyi ortaya koyabilecek bir delegasyon oluşturmuştuk. Bu delegasyon da kendisine yakışanı bugün yerine getirdi. Göreve seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."

"İHRAÇ EDİLEN YOK! KICIMAN PARTİYE KAYITLI DEĞİL"

Öte yandan işadamı Muharrem Kıcıman'ın "partiden ihracı" ile ilgili sorduğumuz soruya ise Ali Acıbunar "Yaşanan olay tamamen bizim dışımızda. Genel Merkez'in Yargıtay'dan aldığı bir bilgi üzerine böylesi bir süreç yaşandı. Sayın Kıcıman'ın MHP'ye kayıtlı olmadığı Yargıtay tarafından da belirlenmiş. Genel Merkez Yargıtay'dan aldığı bilgi üzerine böylesi bir karar aldı. Partiye kayıtlı olmayan bir isim milletvekili adayı olabiliyor ama il ve ilçe kongrelerinde başkan adayı olamıyor. Muharrem Beyle ilgili yapılan işlemde Çankırı İl Teşkilatının herhangi bir dahli bulunmamakta" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler