Demirkol'dan Emenike'ye olay sözler!

Demirkol'dan Emenike'ye olay sözler!

NTVSpor'da yanınlanan Spor Servisi programında derbi hakkında konuştu.

Fenerbahçe’deki Emenike krizi, Spor Servisi’nde de masaya yatırıldı. Emenike’nin bu tip hareketlerine gerekçe gösterilen “duygusal” tanımlamasına karşı çıkan Mehmet Demirkol, “Seyit Onbaşı duygusal adam. O duygu olmadan o bir tonluk mermiyi kaldırıp oraya koyabilir misin? Emenike duygusal değil, mızıkçı. Mızıtan adam Fenerbahçe’de oynayamaz.” dedi.

Ersun Yanal’ın geçen sezon takımdaki herkesi rollerine ikna ettiğini söyleyen Mehmet Demirkol, “Webo’nun merkez santrfor olarak onun oynaması gerektiğini söylemiştim, Ersun Yanal en az Webo kadar top indirebilen bir oyuncu demişti. Ben öyle düşünmüyorum ama hoca nicelikten ben nitelikten bahsediyor. Webo iki derbidir takımı sonuca götürüyor. Emenike olayı bu maç için farklı” dedi.

“BU OLAY G.SARAY MAÇINDA OLMAZDI”
Fenerbahçe’nin camia olarak enterasan bir ruh haline büründüğünü vurgulayan Mehmet Demirkol, “Bu olay bir Galatasaray maçında olur muydu? Olmazdı. Galatasaray seyircisi 20’nci dakikada santraforunu ıslıklamaz. Galatasaray maçı kendi başına bir lig oldu, onu kazandığın zaman her şey bitiyor. Beşiktaş maçı şampiyonluk maçı, kaybettiğin anda yoksun ve 20. dakikada kendi santraforunu protesto ediyorsun. Emenike protesto edilir mi? Haktır, herkes herkesi protesto edebilir. Ama oyun içinde olmaz. Oyun devam ediyor, bittikten sonra yaparım protestomu. Ama oyun sırasında olmaz. Çok yanlış bir şey. Herkes de yanlış olduğunu biliyor. Neden yapıyor; çünkü Beşiktaş maçı önemsizleşmiş. Çok acayip bir durum bu” yorumunu yaptı.

“TOPTAN PSİKOLOJİ BOZULMASI”
Futbolun iki temel unsuru olduğunu belirterek bunları futbolcular ve seyirciler olarak tanımlayan Demirkol, geri kalan herkesin yan unsur olduğunu vurguladı. “Seyirci ve oyuncunun yaptığı doğrudan oyunu etkiliyor. Çünkü onlar için var bu spor, birileri oynuyor, diğeri seyrediyor. Biri olmayınca, diğeri olmaz. İki temel unsur. Temel unsurun kurallara sadık kalması lazım. Beşiktaş-Brugge maçında da aynı şey oldu. Dakika daha 60, durum 1-1 olmuş. 70 bin kişi kendi takımının üzerine gitti. Nereden baksan saçmalık. Faydası yok ki sana. Onu yapmanın sana faydası ne?” diyen Mehmet Demirkol, bunun anlaşılmaz olduğunu ve toptan bir psikoloji bozulması gördüğünü ifade etti.

“DUYGUSAL OLAN SEYİT ONBAŞI, EMENIKE MIZIKÇI”
“Emenike dışarı çıkmak istiyor. Seyirci Emenike’yi istemiyor. Emenike de oynamak istemiyor. Niye oynuyor o zaman?” şeklinde bir soru dile getiren Demirkol, yanıtını ise şöyle verdi: “2 temel unsur istemiyor. O zaman git! Çıkarıyorsan formayı hakikaten artık zaten ne işin var Fenerbahçe kulübünde! Fenerbahçe formasını çıkarıyorsun, dışarı çıkıyorsun teknik direktörün kündeliyor seni içeri atıyor. Neymiş Emenike çok duygusalmış. Bu temel unsurlardan bir tanesidir zaten. Bir oyuncunun duygusal yapısı bir kulüpte oynayıp oynamayacığını belirleyen, oyuncu analizi yaparken pas yüzdesine bakarsın, şutlarına bakarsın, duygusal yapısına bakarsın, eğer sen bu duygusal yapıdaysan, Fenerbahçe formasını giyemezsin, elemeyi geçemezsin. ‘Çok duygusal’ ne demekse! Başka bir duygusal adam örneği vereyim, Seyit Onbaşı duygusal adam. O duygu olmadan o bir tonluk mermiyi kaldırıp oraya koyabilir misin? O da duygusal bu da duygusal. Biz duygusalı da yanlış anlıyoruz. Sekiz yerinden sakat olmasına rağmen, saha çıkıp oynayan adam da duygusal. Duygusal olarak oynuyor. Profesyonel olarak oynamaması gerekiyor. Sabri sahaya çıkarken, duygusal. Oynamaması lazım. Burak oyuna girmek isterken duygusal. Oynamaması lazım. Mehmet Topal dizindeki sakatlıktan dolayı veya Egemen sakatlığına rağmen sahaya çıkıp oynuyorsa o da duygusal. Bu (Emenike) duygusal değil, bu mızıkçı. Mızıkmayacaksın, niye mızıtıyorsun. Mızıtan adam Fenerbahçe’de oynayamaz.”

“BU TAKIMI SANTFORSUZ MU KURDUN?”
“Fenerbahçe bu ortasahayı kurduğu zaman, bir numaralı santrforun Webo olduğunu da savunan Mehmet Demirkol, “Emenike duygusal, Webo maçı çıkaramıyor, o zaman kim Fenerbahçe’nin santrforu? Ligde santrforsuz oynayan tek takım Fenerbahçe. Net santrforu yok. Kuyt, Sow santrafor değil! Merkez forvet değiller, bunlar çok iyi forvet oyuncuları. Eldeki tek santrfor Webo. O da olmuyorsa o zaman takımı santrforsuz mu kurdun. O zamanda bambaşka bir yere gider iş.” diyerek eleştiri oklarını teknik heyete yönlendiren Demirkol, bu durumun saçmalık olduğunu söyledi.

“EMENIKE’Yİ KİM YOLLADI?”
Emenike’nin devre arasında oyundan alınması ve stadı terketmesini de sorgulayan Demirkol, “Emenike’nin kendisi gidemez deniliyor. Fenerbahçe teknik heyeti Emenike’nin çıkmasına izin vermiyor, o zaman kim yolladı? Başkan mı yolladı? Ben zannetmiyorum. Çık git demez kimse. Teknik direktör değil yollayan; çünkü ben yolladım demiyor. Kim yolladı o zaman? Bunun açıklığa kavuşturulması lazım. Orada takımın önde gelenleri, ‘Sen git burdan’ dedilerse, o zaman bunun açıklanması lazım. Böyleyse ve yalanlarsan bu sonradan çıkıyor.” dedi.

“EMENIKE, F.BAHÇE’Yİ SABOTE EDİYOR”
Bütün maçın Fenerbahçe üzerinden döndügünü, Fenerbahçe’nin kendi kendini sabote ettiğini belirten Demirkol, “Emenike sabote ediyor, seyirci çok yanlış yapıyor. Protesto etmek hakkı ama o dakika değildir. Seyirci çok yanlış davranıyor. Zaten bir grup seyirci de diğerlerini durdurmaya çalışıyor. Her şey Fenerbahçe üzerinden dönüyor ama Fenerbahçe kendini sabote ediyor. 3 tane oyuncu darbeye bağlı olmadan sakatlanıyor. Sürekli Alper’in yeri değişiyor, çok zor durum. İkinci yarıda da oynayamaz hale geldiler” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ FİGURAN OLDU”
Beşiktaş’ı da eleştiren Mehmet Demirkol, “Beşiktaş ne yapıyor? Beşiktaş yok. Yani tabiri mazur görsünler, tespit bu çünkü; niyet değil, ‘Oyunun figüranı oluyorsun’! Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Fenerbahçe kendini sabote ederken, sen de figüran oluyorsun. 2. yarı bir iki pozisyonu var. Ama oyunu ele alabiliyor mu? Oyunu tutamıyor. Fenerbahçe kendisiyle mücadele edip kendisine yumruk atıp gardını düşürürken, Beşiktaş yumruk atmıyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler